Gelecek Partisi Osmancık İlçe Başkanı Muzaffer Kara; 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle yaptığı açıklamada, öğretmenler gününü en içten dileklerle kutladığını belirterek, "Tüm Öğretmenlerimizin saygı, sevgi ve hürmetle öğretmenler gününü kutluyoruz’’dedi.

İnsan hayatında öğretmenlerin ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Kara, "Öğretmenlerimiz hafızamızda o kadar yer etmiştir ki hepimiz; İlkokul, Ortaokul ve Lise deki Öğretmenlerimizi hayatımız boyunca unutamayız. Çünkü onlarla birlikte yaşam mücadelesini yapmayı, azim dolu yarınlara bakmayı, hedefler oluşturmayı örgendik. Çocukluğumuza, hayatımıza, yaşantımıza dokundular. Birçoğumuz belki öğretmenlerimizin yönlendirmesiyle hayatımızı şekillendirmiş, kişilik kazanmışızdır. Geldiğimiz yer ve konuma, Onların yeteneklerimizi fark etmesiyle, yol göstermesiyle ulaşmışızdır.

ÖGRETMENLER HAYATIMIZIN HERNOKTASINDA BİR ANNE BİR BABA GİBİDİRLER

Okulda örgencilik döneminde çokça söylediğimiz ve her mutlu anımızda dile getirmekten zevk aldığımız bir şiir’’Öğretmenim, Canım benim, canım benim. Seni ben pek çok Pek çok severim. Sen bir ana, Sen bir baba Her şey oldun artık bana. Okut, Öğret ve nihayet, yurda yararlı bir insan et’’dizelerinde Öğretmenin güzel şekilde anlatıldığını nanlıyoruz. Bizim kültürümüzde Öğretmenlerimiz bir anne bir baba kadar kıymetli ve değerlidir. Öyle ki bazen anne veya babanın fark edemediği bir sorunu öğretmeni fark edebiliyor. Çocukluğumuzdan çocuklarımıza her yaşam sürecinde, Öğretmenlerimiz hayati bir yer tutuyor. Çünki en kıymetli çocuklarımızı Öğretmenlere emanet ediyoruz. Onlarda o emanetimize en güzel şekilde sahip çıkıyorlar" dedi.

DEGERLERİ MAAŞLA, PARAYLA ÖLÇÜLEMEZ

Öğretmenlerimizin fedakarca görev yaptığını dile getiren Kara, özellikle pandemi döneminde öğrencilerine ulaşmak ve onlarla yüz yüze eğitim yapmanın heyecanını yaşamayı dile getiren öğretmenlerimizin bu azim ve umut dolu heyecanlarından dolayı kendilerinin ne kadar görevlerine bağlı ve örgencilerine ve verecekleri eğitime bağlılığı göz ardı edilemez. Kasıt başka olsa da,Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un geçtiğimiz aylarda ‘eğitimde asıl yük Öğretmenlerin maaşıyla ilgilidir. Milli Eğitim Bakanlığının bütçesine bakarsanız ,yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz’,şeklinde açıklamasını hatırlatan Kara, "Burada sayın Bakanın maksadı bakanlığın yatırım bütçesinin azlığı olabilir. Ancak bunu Öğretmenlerin Maaşı söz konusu edilerek dile getirilmesi gerçekten üzücüdür.Keşke Öğretmenlerin maaşı hiç anılmadan yatırım bütçesinin yetersizliği dile getirilseydi. Öğretmenlerimizin kıymeti değeri maaşla,para ile ölçülemez. Bumdan sonra bakanlık yetkililerini Öğretmenlerimizi kırmadan açıklama yapmaları konusunda hassas olmaya çağırıyoruz.

Kaldı ki Öğretmenlerin maaşlarının gelişmiş ülkelere göre az olduğunu biliyoruz. Öğretmenlerin durumunun iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak bir kez daha öğretmemelerimizin24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor ve iyi ki varsınız diyoruz" şeklinde açıklama yaptı.