Çorum'un Osmancık İlçesinde "Keyifli Okul Atölyem" projesi kapsamında okul öncesi öğretmeni Yelda Kuşçu Kılıçarslan koordinesinde 4-5 yaş grubu arasındaki öğrencileri, korona virüs kurallarına dikkat çekmek için kamu spotu hazırladı. Miniklerin işaret diliyle hazırladığı kamu spotunda temizlik, sosyal mesafe ve maske takmaya dikkat edilmesine yönelik uyarılar yer alıyor. 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulunda görev yapan okul öncesi öğretmeni Yelda Kuşcu Kılıçarslan, işaret diliyle hazırlanan kamu spotu çalışmasının amacının ülke genelinde salgın kurallarına uyulması için örnek olmak istediklerini belirterek proje hakkında bilgi verdi.

Öğretmen Yelda Kuşcu Kılıçarslan; "Keyifli Okul Atölyem" projesi 4-11 yaş grubu öğrencilerini kapsayacak şekilde Türkiye- Azerbaycan ortaklı uluslararası bir e-twinning projesidir. İki yıldır uygulanan Keyifli Okul Atölyem, bu yıl içinde KOA JUNIOR, KOA PARADİGMALAR ve KOA KIDS WORLD projeleriyle, yüzlerce gönüllü öğretmenleri aracılığı ile binlerce çocuğa ulaşmayı başarmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yürüttüğümüz Tasarım Beceri Atölyeleri temelli projemizle farkındalığı yüksek etkinlikleri de projemize dahil ediyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgın döneminden geçiyoruz. Biz de bu salgın döneminde hem farkındalık oluşturmak hem de insanlarımızın dikkatini çekebilmek için 4-11 yaş grubu çocuklarımıza işaret diliyle salgın kurallarını anlatan sloganları bir kamu spotu haline getirdik. Bunu yaparken işaret dilini kullandık. Ülkemizde 3 milyondan fazla engelli özel vatandaşımız var. Hem onlara, hem de salgın kurallarına dikkat çekmek istedik. Osmancık Kaymakamlığı, Osmancık Belediyesi, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Keyifli Okul Atölyem ortak bir çalışmayla kamu spotlarımızı şehrimizin hareketli hareketsiz bütün billboardlarında yayınlamaya başladık. Şu an birçok il bu çalışmayı yaptırıyor. Bütün ülkemizde billboardlarda göreceğiz ve vatandaşımızın dikkatini bir nebzede olsa salgın kurallarına çekeğiz.Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Osmancık İlçe Belediye Başkanı Ahmet Gelgör'e ve ekibine sonsuz desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.