1994'ten bu yana Osmancık ile bağı bulunan Yılmaz Doğan asıl işi olan arıcılık mesleğini Osmancık ilçesinde devam ettiriyor. 30 yıllık arıcılık mesleğinde 12 yıl hem Sivas Arı Yetiştiricileri Başkanlığını hem de Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği yaparak işinde uzmanlaşan Yılmaz Doğan, 6 yıl ise Dünya Arıcılar Birliği Delegeliği yaptı.
Osmancık'ta gerek aracılığın gelişmesi gerekse tüketicinin doğru ve güvenilir arı ürünlerini tüketmesi amacı ile Memleketim Doğal Arıcılık Bal Evi adı altında iş yeri açan Yılmaz Doğan, 30 yıllık teknik bilgisini ilçede bulunan arıcılarla pekiştirerek faaliyetini sürdürüyor.
Ulu Cami Mahallesi Şehit Üsteğmen Sebahattin Öremiş Caddesi No:11 adresinde bulunan Memleketim Doğal Arıcılık ve Bal Evi irtibat numarası 0 539 507 00 62 ile iletişime geçilip her türlü bal ürünleri ihtiyacı giderilebilir.
Bölgede ve ilçede arıcılık üzerine faaliyetini sürdürmekte olan Doğan, ayrıca hobi arıcılık yapan üreticilere teknik hizmet verme işlemi ile de ilgilendiğini söyledi.
Arıcılık malzeme ve ekipmanları da mevcut olan kısaca arıcılıkla alakalı ne varsa hepsini Memleketim Doğal Arıcılık Bal Evinde bulmanız mümkün.
İşletme Sahiplerinden Yılmaz Doğan; 100'den fazla eğitimde bulunan sayısız seminerlere katılarak yurtiçi ve yurtdışı kongrelerinde alanında uzmanlığını profesyonel olarak tamamladığını belirterek, ürünler hakkında şu bilgileri verdi:
“By propolis kovandan gelen doğal mucize ile doğal Bal arı ürünleri arı ekmeği Propolis polen arı sütü cilt bakım krem ürünleri malzemeleri satışları bulunmaktadır. By Propolis doğal bir arı ürünü besin tamamlayıcılarıdır. Kesinlikle ilaç değildir ve ilaç olarak görülmemelidir. By Propolis ürünleri Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı onaylıdır. Başlıca ürünleri şunlardır.
Propolis Sıvı Damla, sabahları aç karnına yemekten yarım saat önce su veya meyve suyuna her 5 kilo için bir damla şeklinde damlatılıp içilir. Bağışıklık sistemini destekler, güçlendirir, hastalık etkenlerine yönelik vücut direncini yükseltir. Soğuk algınlığından korur, bademcik iltihabı farenjit için etkilidir. Akne ve uçuk için haricen kullanılır, diş eti hastalıklarına karşı koruyucu özelliktedir.
Polen, sabahları aç karnına, çocuklar tarafından günde en az 1-2 tatlı kaşığı, yetişkinler tarafından günde en az 2-4 tatlı kaşığı tüketilebilir. Doğrudan çiğnenerek ya da su, süt, meyve suyu veya yoğurt ile karıştırılarak tüketilebilir. Bağışıklık sistemini destekler, barındırdığı antibiyotik özelliği bağışıklık sistemini mikroplardan arındırır, antioksidan özelliği ile vücudu yeniler. Vitaminler cildi korur, hücreleri yeniler, kandaki alyuvar sayısını artırır. Sindirim sistemini korur, menopoz belirtilerini hafifletir, üreme ve yumurtlama organlarını destekler, karaciğeri korur.
Arı Sütü, sabahları aç karnına içerisindeki özel kaşıkla dil altına konarak balın içerisine veya içeceğe karıştırılarak tüketilebilir. Günde maksimum 1 gram kadar kullanılmalıdır. Küçük çocuklarda miktar yarıya indirilmelidir. Kan basıncını düzenleyerek, tansiyon ve benzeri şikayetlerinin azalmasını sağlar. Kalp damar sağlığını korur. Vücuttaki bütün hücreleri yeniler, besler, onarır. Şeker hastaları tarafından güvenle kullanılabilecek bir ürün olan arı sütü kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Metabolizmanın dengeli çalışmasını sağlar, hücre yenileme özelliği ile yaşlanma hızını keser. Doktor gözetiminde kemoterapi ve radyoterapi tedavisini destekler. Çocuklarda gelişim güçlükleri, kemik ve kas kuvvetsizliklerinin tedavisini destekler. Anemi ve ağır kan kayıplarında organizmanın yeterli kan üretimini sağlar, doğurganlığı destekler, düzenli olarak tüketilen arı sütü sperm sayısını arttırmaya yardımcı olduğu gibi kadınlarda da hormonal dengeyi korumaya yardımcı olur.
Arı Ekmeği, sabahları aç karnına yarım çay kaşığı sade veya balla tüketilir. Serbest radikallere karşı vücudu daha yüksek oranda korur, yaşlanmayı geciktirir, beslenme bozukluğu olan çocuklara, sporculara, yaşlara, yoğun iş temposu ve stres altında olan insanlara önerilmektedir.
Doğal probiyotik özelliği bulunmasından dolayı bağırsak florasını restore eder. Kolon korumasında, prostat ve sindirim bozukluklarında destekleyicidir. Antibiyotiğe dirençli, enfeksiyonlarda etkilidir. Üreme ve yumurtlama hormonlarına destekler, anemi tedavisini destekler. Kronik kabızlık tedavilerine yardımcı olur.
Toz Propolis, sabahları aç karnına balla veya sıvı ile tüketilir. Bağışıklık sistemini destekler. Hastalık etkenlerine yönelik vücut direncinin yükselmesini sağlar. Antioksidatif etki açısından propolis diğer arı ürünleri arasında en yüksek etkiye sahiptir. Soğuk algınlığından korunmak amaçlı alınabilir. Akne ve uçuk için haricen kullanılır. Bademcik iltihabı, farenjit, larenjit için etkilidir. Ağız ve boğaz mukozası sorunları için hem oral olarak hem de gargara biçiminde kullanılır, diş eti hastalıklarına karşı koruyucudur. Bioflavonoidler bakımından zengindir, yaraların iyileşmesinde hücre yenileyici özelliğe sahiptir, mikroptan arındırıcı, bakteri üremesini durdurucu, iltihap giderici, mantarlara karşı etkili ve kas gevşetici etkileri vardır. Bal Karışımı, sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı tüketilir. Bağışıklık sistemini destekler, hastalıklara karşı korur. Günlük enerji ihtiyacını karşılar. Zihni destekler, beyne yüksek enerji verir.
Propolis Şampuan, yeterli miktarda saç diplerine 5 dakika masaj yaparak uygulanır ve durulanır. Saçlarınızı besler ve daha dolgulu görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Saç dökülmesini engeller, güçlü antioksidan içerikleri ile saçı korumaya yardımcı olur. %100 orijinal eşsiz formülü ile saçı nemlendirir, saç gövdesini ve deriyi korur, saçı sağlığına kavuşturur. Tüm cilt yapıları için kullanıma uygundur.
Arı Sütlü Cilt Kremi, akşamları temiz ve nemli bir cilde yeterli miktarda masaj yaparak uygulanır. Cildin sağlıklı görünümünü ve ışıltısını etkileyen üç önemli faktör bulunmaktadır. Bunlar cilt tonu, cilt dokusu ve yüz hastalıklarının sıklığı. İçlerinden birinde meydana gelecek hasar da bile cildin genel ifadesi değişiyor, yaşlanma izleri belirginleşiyor. By Propolis kremi cildin bu tür sorunlarını ortadan kaldırmak ve mücadele etmek için üretilmiştir. Cilt gençleşmesini doğal olarak uyaran en güçlü madde olan arı sütü ve Propolisi içerir. Cilde yabancı olan hiçbir sentetik ve kimyasal madde kullanılmamıştır. Ürünün yapısı su bazlı olduğundan cilde derinlemesine nüfuz eden ve yüksek düzeyde yaşlanma karşıtıdır. İlk olarak krem zahmetsizce cildin stresini kaldırır, kırışıkların ortaya çıkmasını önler, cildin sağlıklı olmasını sağlar, parlak ve aydınlık bir cilde kavuşturur.
Gözaltı Kremi, temiz bir cilde gece yatmadan önce masaj yaparak uygulanır. İçinde bulunan arı sütü özütü Propolisin rafine ekstra ile besleyici bir hücre onarıcı özelliğini öne çıkarır. Yüksek oranda su tutma özelliği ile cildin esnek, pürüzsüz, parlak ve canlı görünmesini sağlar. Ürün içerisinde cilde faydalı olan kolejen, protein, mineraller, tuzlar ve A-B-C-D-E vitaminleri bulunmaktadır. Cildinizde daha genç ve kırışıksız bir görüntü sağlar, hücreleri dolgunlaştırarak elastikiyetini artırıp anti-age etkisi gösterir."