Çorum’un Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri için yardım sandığı kuruldu.
Okul Müdürü Sefa Kayalı, kurulan yardım sandığıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri için yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, okul olarak düzenlenen kampanyaya destek olmak amacıyla yardım sandığı oluşturduklarını bildirdi.
Kayalı açıklamasında şöyle dedi:
“Bu yardım kampanyasına Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olarak bizimde bir katkımız olsun istedik.
Biz bu yardım kampanyasına öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin ulaşımını kolaylaştırmak için okulumuzda bir yardım sandığı oluşturduk.

Buna bir komisyon aracılığıyla öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz katkıda bulunacaklar.
Toplanan bütün bu bağışlar Başbakanlığın Aile ve Sosyal Politikalar bünyesinde açmış oldukları hesaba, gözetim eşliğinde yardım sandığında birikmiş olan bu parayı yatıracağız” şeklinde konuştu.
Öte yandan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri için Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda başlatılan yardım kampanyası okul bahçesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programında öğrencilere tanıtıldı.
Okulun 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Köşesi’nde yer alan yardım sandığı 1 Ekim 2016 Cumartesi gününe kadar yer alacak.