Osmancık Beylerçelebi Camisi önüne Osmancık Müftülüğü tarafından stant açılarak, vekaleten kurban bağışı yapılabileceği konusunda vatandaşlar bilgilendirildi.

Osmancık Müftüsü Dr. Eyyup Aydın, 'Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş' sloganı ile başlatılan kampanya çerçevesinde Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu yıl vekâletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 975, yurt dışında ise 825 TL olarak belirlediğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte 1993 yılından itibaren vekâletle kurban kesim organizasyonu yaptığını hatırlatan Müftü Dr. Eyyup Aydın, "Bu manada vakfımız; milletimizin kurban vekâletlerini, emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürütmekte, tam bir titizlik ve şeffaflıkla, dinimizin esaslarına uygun olarak, güven ve emanete riayet şiarıyla yerine getirmektedir. Kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımızla, vakfımızın görevli ve gönüllüleri nezaretinde yerine getirilmektedir.” dedi. Müftü Dr. Eyyup Aydın, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının ve Türkiye Diyanet Vakfının İslami usullere uygun olarak kesilen kurbanları yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını vurguladı.