Fındıklı köyü sakinleri yolu Yozgat İl Özel İdaresinin yaptırması gerektiğini belirtirken, Deli Hasanlı köy sakinleri de Çorum İl Özel İdaresi'nin yaptırması gerektiğini ifade ediyor.
Her iki köy sakinleri de söz konusu köylere kadar yolların asfaltlandığını fakat iki köy arasında ki yolların bir türlü yapılmadığını belirterek, nedenini ise Yozgat ve Çorum arasında ki bürokratik sıkıntı olarak değerlendiriyor. En son Yozgat İl Özel İdare ekipleri Deli Hasanlı köyüne yaptıkları yolu tamamlayarak köyden sonraki yol yapılmamıştı. Çorum Özel İdare de Fındıklı köyüne kadar yolu yaparken söz konusu 2 kilometrelik alanı asfaltlanmamıştı.
Köy sakinleri de 2 kilometrelik yolun taşlı halde olduğu için araçlarla yollardan güçlükle geçtiklerine belirterek "Biz otomobilimizle birkaç kez buradan geçtikten sonra mutlaka aracımızı sanayiye götürüyor bir bakımdan geçiriyoruz. Çünkü yollar çok taşlı normal stabilize toprak yol olsa bu kadar tepkimizi çekmezdi. Fakat çok taşlı olduğu için bırakın otomobil ile geçmeyi traktörle bile geçmekte zorlanıyoruz. Bu yüzden her iki ilimizin Çorum ve Yozgat İl Özel İdaresi ekiplerinin kim yolumuzu yaptıracaksa biran önce kış girmeden yaptırmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, yaptığı açıklamada, iki ile bağlı, iki köy arasındaki yolun yapılmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Yanık, "Bizler ilimizde asfalt yol yapım çalışmalarında önceliği ana yollar ve grup yollara verdik. Bu yönde asfalt çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Planlamalarımız dahilinde yollarımızın tamamlanmasının ardından ara yollarımızın da asfaltını atacağız. İlimizde bu gibi yollar görmek mümkün. Fakat öncelikli yolların tamamlanmasının ardından bu yollarımıza başlanılacak. Ayrıca Yozgat ya da Çorum İl Özel İdaresinin yapması gerekiyor gibi ifadelerde söz konusu değil. Hangi ilimizin öncelikleri tamamlanırsa o ilimiz bu yolumuzu yapacaktır. " dedi.