Çorum İlini Laçin ve Osmancık ilçelerine bağlayan 19-81 numaralı il yolu Karayolları Bölge Müdürlüğünün kararıyla, 16.04.2020 tarihinden itibaren Kırkdilim mevkiinde yapılacak yol çalışması nedeniyle 6 ay süreyle araç trafiğine kapatılıyor. İlgili istikamete  seyahat edecek araçlar için trafik eski Laçin Yolu üzerinden sağlanacaktır. Yol güzergahında gerekli yönlendirme levhaları ile Trafik işaretlemeleri Karayolları Şube Şefliğince yapılıyor 16.04.2020 tarihinden itibaren bu yolu kullanacak Kurum ve Kuruluşların dikkatine sunuluyor.
Karadeniz Bölgesi’ni İç Anadolu’ya bağlayan Kırkdilim yolunda çalışmalar hızla ilerliyor. Dev projede ilk ışığın yıl sonu görülmesi hedefleniyor. Kırkdilim’de projenin tamamlanmasıyla ulaşım daha rahat ve konforlu bir şekilde sağlanacak. 570 milyon TL’ye mal olan proje kapsamında şuanda T2 ve T3 tünellerinde çalışmalar devam ediyor. 2020 yılı sonuna kadar T3 tünelinin tamamının, T2 tünelinin yarısının nihai beton kaplama seviyesinde bitirilmesi planlanıyor.
Bu nedenle tünel çalışmalarının daha güvenli ve rahat yapılabilmesi için Çorum-Laçin-Osmancık-Oğuzlar-Dodurga ve Kargı ilçelerine bağlayan karayolu 6 ay süre ile araç trafiğine kapatılıp alternatif olarak trafik eski Laçin Yolu üzerinden sağlanacaktır.