AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, Kırkdilim tünellerindeki çalışmaların tüm hızı ile devam ettiğini söyledi.

"Kırkdilimde Işık Göründü Açılışı" programına katılan Milletvekili Kaya, Türkiye'nin en tehlikeli yolları arasında gösterilen Çorum-Osmancık yolundaki 40 keskin virajlı Kırkdilim Geçidi'nde geçen yıl yapımına başlanan, toplam uzunlukları 4 kilometreyi bulan 3 tünelin inşaatının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Toplam proje bedelinin 670.000.000.00 TL olup proje tamamlandığında İç Anadolu Bölgesinin Karadeniz'e daha kısa ve güvenli yoldan bağlanmış olacağının altını çizen Kaya,

Çorum-Osmancık karayolu üzerindeki 40 keskin virajın bulunduğu Kırkdilim Geçidi’nde meydana gelen kazalar ve ulaşım güçlüğü nedeniyle 1979'da tünel projesi gündeme getirildiğini ancak yapılamadığının vurguladı.

Kırkdilim yolunun 1 Eylül’de vatandaşların hizmetine tekrar açılacağı müjdesini veren Kaya, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Ak Parti hükümetimiz zamanında, İlçe başkanlığımız döneminde çok çaba sarf ettiğimiz, bugün ise Milletvekili olarak bu projenin gerçekleşmesinde aynı emek ve çabayı sarf ederken haklı olarak büyük gurur yaşıyoruz. Projemizin yapımına geçtiğimiz yıl başladığımız 3 ayrı tünelden oluşacak T1, T2 ve T3 olan tünellerin en uzunu olan T3 Tünelinin sağ bölümü 1553 m uzunluğunda olup tünelimiz ışıkları bugün itibari ile görülmüştür. 2020 yılı sonuna kadar T3 tünelinin sol bölümü 1 Ekim tarihinde, T2 tünelinin sağ bölümü 1 Kasım ve T2 tünelinin sol bölümü ise 1 Aralıkta ışığa ulaşmayı planlamaktayız. Yapılan çalışma ve planlamalar doğrultusunda şuan itibariyle %30.5 fiziksel ilerleme gerçekleşmiş olup, 204.500.000.00 ? yatırım gerçekleştirilmiştir. 2021 yılı sonunda 3 tünelin ve viyadüklerin bitirilip halkımız hizmetine sunmayı planlıyoruz. Şuan çalışmalar doğrultusunda kapalı olan Kırkdilim Yolumuzu 1 Ekim itibariyle vatandaşlarımıza açmayı planlıyorduk, fakat bölge vatandaşlarımız talepleri doğrultusunda bu konuda görüşmelerimiz sonu Kırkdilim Yolumuzu 1 Eylül’de vatandaşlarımız hizmetine tekrar açacağız. Karayollarımız bu yıl Çorum’umuzda 3.000.000.000.00 TL gibi büyük bir bütçeyle yatırımlarına devam ediyor ve Çorum genelimizde 12 Şantiyemizde çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir. Çorum'un hak ettiği hizmeti her daim birlik ve beraberlik içerisinde vereceğiz inşallah. Çorum'umuza ve bölgemize çok büyük ulaşım kolaylığı sağlayacak bu hizmetimiz Çorum’umuza ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun."