İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. yılı münasebetiyle Osmancık Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Ömer Derindere Fen Lisesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirildi.

Osmancık'ta 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı 12 Mart 2021 Cuma günü saat 10.00'da Ömer Derindere Fen Lisesi Çok Amaçlı Salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Medet Sezgen günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. "Konuşmasında Hürriyet sevdamızın bayrağımızla birlikte en önemli sembolü olan İstiklal Marşımız, hiç kuşku yok ki yüce Türk ulusunun ruhunu, tarihini, bağımsızlık sevdasını, ülkü ve ideallerini yansıtan aziz Türk milleti var oldukça nesiller boyunca yüreklerde hissedilerek coşkuyla okunacak olan ulusal bir marştır” dedi.

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Cumhuriyet Başsavcı Ceyhun Ayvazoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Karslıoğlu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nuri Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Osmancık Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Medet Sezgen, siyasi parti başkamları, daire müdür ve amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Programda Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı yazımı ile ilgili video gösterimi, öğrenciler tarafından şiirler seslendirirken, İstiklal Marşı video gösterimi, “İstiklal Marşı Nedir?” video gösterimi ve son olarak ödül törenine geçildi. Protokol mensupları tarafından başarılı öğrencilere ödülleri Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Cumhuriyet Başsavcı Ceyhun Ayvazoğlu verilerek program son buldu.