10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile yazılı bir açıklama yapan Nurten Çelik, "Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, sözde kalmaması ve gazetecilerimize sahip çıkmak adına her eve bir yerel gazete alımı yaparak pandemi sürecinde zor koşulların temsilcilerine destek olmak halk olarak bizlerin vazifesi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Çelik, konuya ilişkin açıklanmasında şunları dile getirdi:

"Türkiye'de, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası'nın 1961'de yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanıyor.

Gelecek Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Çelik, ilçe yönetim kurulu olarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olması ve bu süreçte yerel basınımız olan değerli basın mensuplarımızın çalışan gazeteciler gününün anlam ve önemi açısından her eve bir yerel gazete diyoruz.

Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde yerel basının yeri çok önem arz etmektedir. Sosyal etkinlik ve farkındalığın yazılı basın ve görsellerle halka sunan yerel basınımız başta olmak üzere tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, sözde kalmaması ve gazetecilerimize sahip çıkmak adına her eve bir yerel gazete alımı yaparak pandemi sürecinde zor koşulların temsilcilerine destek olmak halk olarak bizlerin vazifesi olduğunu düşünüyorum."