Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 86. yıldönümü ve kadın hakları günü sebebiyle bir mesaj yayınlayan Gelecek Partisi Osmancık İlçe Başkanı Muzaffer Kara, "Seçim Kanunu’nda yapılan değişiklik ile bundan tam 86 yıl önce kadınlar, en demokratik haklarına kavuştular. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 5 Aralık 1934’te pek çok Avrupa ülkesinden çok önce kadınların elde ettiği seçme ve seçilme hakkı cinsiyet eşitliğine dayalı toplumun kurulmasına öncülük etme yolunda en büyük devrimlerden biri olmuştur" dedi.

TOPLUMSAL BASKI VE ŞİDDETTEN KONUŞUYOR OLMAMIZ ÜZÜNTÜ VERİCİ

Gelecek Partisi Osmancık İlçe Başkanı Muzaffer Kara, kadınların haklarını elde ettikleri böyle günlerde hala toplumsal baskı ve psikolojik şiddet gibi konuları konuşuyor olmanın üzüntü verici olduğunu belirtirken; "86 yıl önce kadınlarımızın siyasete adım atmasını sağlayan önemli bir kazanımın yıldönümünü Parti Teşkilatı olarak kutluyorum. Geçmişten bu güne , her türlü mücadelede en ön saflarda yer alan kadınlarımızın hala tam anlamıyla hak ve özgürlüklerinin verilmediğini görüyoruz.

Günümüzde kadınlarımızın toplumsal baskı ve psikolojik şiddete maruz kalması ve toplumsal yaşamda istedikleri gibi yer bulamaması ülkemiz açısından acı vericidir. Bunun değişmesi için partimizin teşkilatları olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Ülke kalkınmasında önemli rol oynayan kadınlarımızın her alanda eşit hak ve özgürlüklere sahip olması ve psikolojik, fiziksel her türlü şiddete, toplumsal baskıya karşı boyun eğmemeleri hususunda her zaman yanlarında olacağız." dedi.