Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Gecek Köyü Muhtarlığı ve Gecek Köyü Derneği tarafından organize edilen 1. Boztepe Keşkek Şenliği ve Piknikte Gecekliler bir araya geldiler.
Anadolu'nun birçok bölgesinde düğün, bayramlarda şükür kurbanlarında misafir ağırlamak için yapılan keşkek geleneği Osmancık'ın köyü olan Gecek'te şenlikle yaşatılmaya devam ediyor.
Bu yıl birincisi gerçekleştirilen Gecek Köyü Muhtarlığı ile Gecek Köyü Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Keşkek Şenliği ve Pikniğine yoğun bir katılım oldu.
Şölen havasında gerçekleştirilen 1.Gecek Köyü Keşkek Şenliği ve Pikniğinde; Çocuklar ve gençler güzel havanın tadını çıkarttı. Çoğunlukla başka şehirlerde ikamet eden Geceklilerin katılımının yoğun olduğu şenlik ve piknikte bir araya gelmenin keyfi çıkarılarak özlem giderildi. Yemek ikramının ardından Gecek Köyü Muhtarı Sebahattin Karaçay ve Gecek Derneği Başkanı Durmuş Ergin şenlikte piknik yapan aileleri tek tek ziyaret ederek böyle bir buluşmadan memnun olup olmadıklarını sorduklarında, memnuniyetlerini dile getiren ailelerden teşekkür olarak karşılığını aldılar.

Tanışma ve Kaynaşmaya Vesile Oluyor
Gerçekleştirdikleri Keşkek şenliği ve pikniğin vatandaşlar arasında birlik ve beraberliği güçlendirdiğini ifade eden Gecek Köyü Muhtarı Sebahattin Karaçay, "Köyümüzde, köy düğünlerinde, şükür kurbanlarında ve yağmur dualarında keşkek adetimiz var. Bu adetimizi devam ettirmek için bu yıl ilk olarak köyde yaşayan ve gurbette yaşayan köylülerimizi bir araya getirip özlem gidermek için keşkek günü düzenliyoruz.

Bu yıl birincisini düzenlediğimiz etkinliğimizi de yoğun bir katılım ile gerçekleştirdik. Bu tür etkinlikler köyümüz halkı ile gurbette yaşayan yakınlarımızı, akrabalarımızı bir araya getiriyor. Tanışmaya ve kaynaşmaya vesile oluyor. Aynı zamanda uzun yıllar köyümüzde yaşamış ve yaşam şartları gereği gurbete çıkmış vatandaşlarımızın da tekrar köyümüze gelmelerine, yakınları ile buluşup özlem gidermelerine vesile oluyoruz. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen köy halkına ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.