24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı için Efsane Sekizli; Muzaffer Kara, Osman Ölçer, Ahmet Buruk, Ramazan Kara, Cengiz Çetin, Vedat Kara, Kadir Karakuş, Ahmet Solugan kahvaltıda gazetecilerle buluşarak, bayramlarını kutladılar.

Efsane Sekizli Osmancık olarak; Biz Muzaffer Kara, Osman Ölçer, Ahmet Buruk, Ramazan Kara, Cengiz Çetin, Vedat Kara, Kadir Karakuş, Ahmet Solugan’dan oluşan sekiz gönüllü Osmancık'ta sosyal etkinlikler konusunda yapacağı programlarla sosyal ve kültürel değerlere sahip çıkmak adına bir çalışma yapmayı planlıyor.

Kahvaltı sonrasında yapılan açıklama ise şöyle:

"24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet'in ilanından sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde "sansürün kaldırılması" olarak adlandırılmaktadır. Bunun için de 24 Temmuz tarihi, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, bilinçlendirme, kamuoyunda gerekli hassasiyetleri oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunuyor.

Efsane sekizli Osmancık olarak Sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacındadır.

Bu programımızın amacı siz değerli basın mensuplarının bayramını kutlamak, efsane sekizli olarak çalışmalarımızın bir siyasi parti üyesi ve siyasi parti adına olmayıp sosyal sorumluluk adında bir çalışma olması adına düzenlemiş bulunmaktayız.

İlçemizde bulunan yerel basın toplumun bir parçası olmaktan ziyade vazgeçilmez değerlerimiz arasındadır. Çünkü her daim yazılı ve görsel olarak haberlerimizi duymaya vesile olmalarından dolayı kendilerine bir borç olarak bildiğimiz bu davranış ile kendilerine teşekkür ve moral olması dileğiyle. İlçemizin Karadeniz bölgesinde olması, doğu ile batı arasında bağlantı noktasına sahip olması, İlçemizin ipek yoluna sahip bir ilçe olması dolayısıyla, arzumuz her daim ilçemizin tanıtımı ve doğa güzelliklerini dikkate alarak güzel haberlerin ve kalıcı Efsane çalışmaların daim olmasını temenni ediyoruz.

Efsane Sekizli hiçbir parti taraftarı olmayıp, çözümlenebilir süreç içerisinde olan sorunların çözümü ve yetililere bildirilmesi açısında çalışmalar yapmak. İlçemizde Şikâyet konusunda değil Takdir konumunda bir oluşumun ve erişebilirlik konusunun sağlanmasını sağlamak adına çalışmalarını sürdürecektir.

Efsane Sekizli Osmancık olarak; Biz Muzaffer Kara, Osman Ölçer, Ahmet Buruk, Ramazan Kara, Cengiz Çetin, Vedat Kara, Kadir Karakuş, Ahmet Solugan’dan oluşan sekiz gönüllü ile ilçemiz sosyal etkinlikleri konusunda ilçemizde yapacağımız programlarla siz basınımız ve mülki idari amirlerin bilgileri doğrultusunda, istişareli olarak sosyal ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak adına bir çalışma yapmayı arzu ediyoruz. Bu çalışmalarımızda Siz basının her daim öneri ve eleştirilerine de saygı duymayı nur olarak görüyoruz."