Osmancıklı Fotoğraf Sanatçısı Hayrullah Germeç, Giresun’un Şebinkarahisar İlçesi'nde düzenlenen 1. Ara Güler Fotomaraton Yarışması’nda ‘Tamzara Dokuması’ adlı fotoğrafıyla Mansiyon ödülü almaya hak kazandı.
24-26 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılan ve Türkiye genelinden 102 fotoğrafçının Şebinkarahisar'da çekilen 570 fotoğrafla katıldığı yarışmada
Osmancık Fotoğraf Sinema Amatörleri ve Kültür Sanat Turizm Araştırma Derneği (OFKAD) üyesi Hayrullah Germeç, mansiyon ödülü alarak büyük bir başarıya imza attı.
Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Antalya’dan Tarık Bozbay ‘Çağlayan Şelalesi’ adlı fotoğrafıyla birinci olurken, Şeref Akçay ‘Tamzara Dokuması’ adlı fotoğrafıyla ikinci, Kemal Özkılıç ise ‘Pestil’ adlı fotoğrafıyla üçüncü oldu.
Yarışmada ‘Şebinkarahisar Kalesi’ fotoğrafıyla Adem Türkel, ‘Tamzara Dokuması’ fotoğrafıyla Hayrullah Gelmeç ve ‘Fırın Kuru’ fotoğrafıyla Kemal Özkılıç mansiyon dalında ödül aldılar.
Yarışma sonunda 30 fotoğraf ise sergileme ödülü aldı.
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen fotoğraf yarışmalarına katılarak çeşitli dereceler elde eden Hayrullah Germeç, "Türkiye'nin birçok tarihi bölgesinde fotoğraf yarışmasına katıldım Gittiğim yerlerde turizme ve tanıtıma katkı sağlayan bu tür yarışmalar önem veriliyor. İlçemizin de tarihi ve kültürel alanda tanıtılması amacıyla fotoğraf yarışmaları düzenlenebilir. Tanıtım açısından faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.