Bugünün anı zamanda, Türkiye Büyük Millet Meclisince, ulusumuzun vefa duygusunun bir nişanesi olarak ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" unvanının verildiği günün de yıl dönümü olduğunu dile getiren İbrahim Işık, " Türkiye Cumhuriyeti devletini sonsuza kadar yaşatacak ve kıymetli Gazilerimizin fedakarlıklarını büyük bir gururla daima yüreğimizde taşıyacağız" dedi.

Osmancık'ta gerçekleştirilen 19 Eylül Gaziler Günü anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Osmancık Jandarma Merkez Karakol Komutanı Jandarma Uzman Üstçavuş İbrahim Işık, şunları söyledi:

"Bu vatan topraklarında özgürce yaşayan bizler, sizlere minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha dile getiriyor ve huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz.

Yazdığınız cesaret destanlarıyla, Türk Ulusunun hafızasına kazınan adlarınız, sonsuza kadar yaşayacaktır. karşılaştığımız tüm olumsuzluklarla mücadele, bizlere güç vermeye devam edeceksiniz. Hatıralarınızı yüceltmek, Gazi olarak verdiğiniz hayat mücadelesinde sizlere sahip çıkmak, hem yüce önderimizin bir vasiyeti hem de ulusumuzun tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesidir.

Bugün, Türk Ulusunun birlik ve beraberliğini ve devletimizin bağımsızlığını aziz şehitlerimize ve siz değerli kahraman Gazilerimize borçluyuz. Sergilediğiniz kahramanlıklar, yurdumuza ve milletimize yönelecek her türlü tehditle mücadele de bizlere ve gelecek nesillere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Her geçen gün, ulusumuzun sevgi ve desteğiyle daha da güçlenen güvenlik kuvvetlerimiz verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirme azim ve kararlığındadır. Emin olunuz ki Türkiye Cumhuriyeti devletini sonsuza kadar yaşatacak ve kıymetli Gazilerimizin fedakarlıklarını büyük bir gururla daima yüreğimizde taşıyacağız.

Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve edebiyata intikal eden Gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan Gazilerimize, onların eli öpülesi anne ve babalarına, sevgili eşlerine, evlatlarına ve yüce ulusumuza saygılar sunuyoruz."