Osmancık ilçesinde 3 yıl önce ALS hastalığına yakalandığı için konuşma ve hareket yetisini kaybeden eşinin tedavisine Türkiye’de çare bulamadıklarını dile getiren Kezban Şahin, tek umudunun ABD’deki doktorlarla iletişim kurabilmek olduğunu belirterek, yetkililerden destek istedi.

44 yaşındaki eşi Fatih Şahin’in konuşma bozukluğu ile başlayan ve ilerleyen süreçte hareket yetisini kaybetmesine neden olan hastalığına çare aradıklarını aktaran Şahin “Eşim 3 yıl önce konuşma bozukluğuyla bir hastalığa yakalandı. Önce konuşma bozukluğu ile başladı daha sonra sağ tarafında bacaklarına kadar indi. İstanbul’daki hastanelere götürdüm.

İki ayrı doktora muayene ettirdim. Bu hastalığın tedavisinin olmadığını, yalnızca bir ilaçla durdurabildiklerini söylediler.” dedi. Normal ve mutlu bir hayat yaşarken aniden bu hastalıkla karşılaştıklarını dile getiren Şahin “Eşim Arabistan’a gitmişti, orada çalışacaktı. İyi kötü kendimize bir ev alalım dedik. Borçlandık, ev aldık. İki seneye yakın Arabistan’da çalıştı. Daha borcumuz bitmeden eşim rahatsızlandı. O zaman işi bıraktırdım. Komşularıma temizliğe ve ev işlerine giderek ailemin geçimini sağlamaya başladım. İki senedir hastanelerdeyim. Hastalığını ilk başta bilemedim, hiç duymadığım bir hastalıktı. Her 6 ayda bir etkisini daha çok gösteriyor.” dedi.

“AYNI EVİN İÇİNDE MESAJLAŞARAK İLETİŞİM KURUYORUZ”

Şahin, eşinin konuşma yetisini kaybettiği için iletişim kuramadıklarını söyledi. Her hangi bir ihtiyacı durumunda cep telefonundan kendisine güçlükle mesaj atabildiğini ifade eden Şahin “Şu an konuşma iletişimimiz yok. Telefonla mesajlaşıyoruz sadece. Bana karnı acıktığı zaman karnım aç diyemiyor. Su istediği zaman suyunu isteyemiyor, bana seslenemiyor. Ben de eşimi bırakıp bir yere gidemiyorum, bir ihtiyacı olur, sıkıntıya düşmesin diye. Her an onu gözlüyorum. Gece yatarken bile nefesini bekliyorum. Telefonla mesajlaşıyoruz. Tek eliyle zorlukla bana mesaj yazıp ihtiyacını öyle söylüyor.” diye konuştu.

“ABD’DE TEDAVİSİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİK, UMUTLANDIK”

Eşinin tedavisi için yurt çapındaki hastanelerde çare bulamadıklarını aktaran Şahin “Eşimi her yere götürdüm. Gittiğim hastanelerde bu hastalığın tedavisinin olmadığını söylediler. Sadece Amerika’da iyileşme imkanının olduğunu söylediler. Hastalığının Amerika’da tedavisinin olduğunu duyduğumda çok umutlandım. Oraya ulaşmak istiyorum. Bu konuda beni duyan, beni dinleyen herkesten yardım etmesini istiyorum. Eşimin sağlığına kavuşmasını istiyorum. Bu konuda ben de büyüklerimizden destek bekliyorum. Herkesten duyarlı olmasını istiyorum. Amerika’daki o doktorlara eşimi tedavi ettirmek istiyorum.” dedi.

“ESKİ MUTLU GÜNLERİMİZE KAVUŞMAK İSTİYORUZ”

Eşiyle 20 yıllık mutlu bir evliliği olduğunu dile getiren Şahin, eski günlerini çok özlediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Önceki günlerimi çok özlüyorum. Yine mutluyuz, yine ayaktayım. Bu günleri aşacağıma da ümit ediyorum. Eskisi gibi olacağıma da ümit ediyorum. Güzel günlerimizi de çok özlüyorum. 20 yılımızın içinde çok güzel günler yaşadık, çok mutluyuz. Allah’ıma şükürler olsun evimde hiçbir sıkıntım olmadı. Dünyaya bir daha gelsem yine eşimi tercih ederim. Bu güne kadar beni hiç üzmedi. Çok mutlu bir yaşantım vardı. Bu hastalık sürecinde yine de moral olarak yanında dimdik durmaya çalıştım. Elimden geldiği kadar gözyaşımı göstermemeye çalıştım.

Bizlere yardımcı olun. Çok zor aşamalardan geçtik. Biliyorum bu benim imtihanım. Rabbimden geldi dedim hiçbir zaman isyan etmedim. Hep dua ettim Allah’ımıza. İnşallah temennim iyi olması. Tedavisi olup o mutlu günlerimize tekrar geri döneceğimize inanıyorum. Eşimin yanında güçlü durmak istiyorum.”