AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Şerif Okudan, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız en büyük zafer olan Kurtuluş Savaşımızın 99'uncu yıldönümünde tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını gönülden kutluyorum.
 
Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir.  30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda Cumhuriyetimizin de müjdecisidir. 

Büyük Taarruzla, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran yolu açmış ve ardından Cumhuriyetimizi kurmuş olmakla birlikte, istiklal ve istikbal mücadelemiz bitmemiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm girişimlere rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır

Aziz milletimiz, imkansızlıklar içinde bulunsa da, milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak korumasını bilmiştir, inandığı yoldan asla dönmemiş, varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir. Bizlere düşen görev, bütün imkansızlıklara  rağmen her türlü zorlukları aşarak vatan toprakları için gözünü dahi kırpmadan canını feda eden ecdadımızın kurduğu cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır.

Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”