Osmancık'ta kendisini 'savcı' ve 'polis' olarak tanıtan 1 kişi yakalandı.

Dolandırıcılık şüphelisi Osmancık'ta S.A.'yı telefonla arayarak, çeşitli söylemlerle para ve ziynet eşyalarını aldı. Kendisini 'Savcı' ve 'Polis' olarak tanıttığı iddia edilen İ.M., (18) S.A'nın para ve ziynet eşyalarını aldıktan sonra şehir dışına kaçmak için otobüse bindiği sırada yakalanarak, gözaltına alındı.

Öte yandan İ.M'nin sorgusunda 2 kişiyi daha bu şekilde dolandırarak, para ve ziynet eşyalarını aldığı ortaya çıtı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Osmancık ilçesinde yaşayan S. A.'yı arayıp kendisini polis ve savcı olarak tanıtan ve 'kimliğiniz terör örgütünün eline geçmiş' diyen bir şüphelinin peşine düştü. Şüphelinin, Seyit A.’nın 10 adet Cumhuriyet altını, 4 adet bilezik, 20 bin TL ve 4 bin Euro parasını aldığı öğrenildi. Çevredeki Mobese kameraları ile iş yeri güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu eşkalini belirlediği şüphelinin İ. M., olduğunu tespit etti.

KAÇTIĞI SIRADA YAKALANDI

Teknik ve fiziki takipte de bulunan ekipler, Osmancık ilçesinden Çorum'a geldiğini saptadığı şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenledi.

İ. M., para ve ziynet eşyaları ile kent dışına kaçmak için terminalde otobüse bindiği sırada polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin sorgusunda, aynı yöntemle kentte 2 kişiyi daha dolandırdığı da belirlendi.

S. A.'yı telefonla arayarak dolandırıp, aldığı para ve ziynet eşyaları ile şehir dışına kaçmak için otobüse bindiği sırada polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alınan İ. M. (18), sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.