Betonlaşma çarpık kentleşme ve denetimsizliğin en büyük problem olduğu ifade edilen İnoğlu, beklenen büyük İstanbul depreminin yıkıcı etkilerini de beraberinde getireceği, depremin değil ihmalin öldürdüğü iktidara önlem çağrısında bulunuldu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bu hafta yüreğimiz İzmir’deydi, İzmir’deki kardeşlerimizleydi. Depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı çocuklarımıza kardeşlerimize de bir an önce acil şifalar niyaz ediyorum. Bizi öldüren canımızı yıkan deprem değil sorumsuzluktur. İzmir depremi bir kere daha göstermiştir ki betonlaşma çarpık kentleşme ve denetimsizlik en büyük problemimizdir.

İmar Barış’ı savaş gibi yıkıcı sonuçlar doğuruyor! Bu sonuçlar hepimizin canını yakıyor giden canlar geri gelmiyor. Bu problem ancak ve ancak sorumlu bir yönetim anlayışı ile çözülebilir. Rant merkezli zihniyetten çıkılmadıkça Türkiye’miz bu tür acılarla karşı karşıya kalmaya devam edecek. Elazığ depremi sonrası yaptığımız uyarılar ortada, sormak istiyorum o günden bugüne hangi adımlar atıldı hangi önlemler alındı. Yaşadığımız acı gelip geçecek ve olanları unutacak mıyız, yoksa deprem kuşağında olan ülkemizde bir daha böyle acılar yaşanmaması için ciddi tutarlı ve elbirliği ile çalışmaya mı başlayacağız. Eğer, gerekli adımlar atılmaz ve yaşananlar görmezden gelinirse bu vebalin altından kimse kalkamaz! Büyük İstanbul depremine hazırlığımız ne durumda? Allah muhafaza İstanbul’da yıkıcı bir deprem olursa bunun altından nasıl kalkılır hesap ediliyor mu?

Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum Kanal İstanbul’a ayrılması düşünülen bütçe İstanbul’a ayrılsın baştan sona şehir depreme hazır hale getirirsin. İzmir’de gördüğümüz manzara bizleri ziyadesiyle memnun etti aziz ve necip milletimiz herhangi bir ayrım yapmaksızın böyle bir facia karşısında kilitlenmeyi başararak örnek bir tavır sergilemiştir. Bir kaç kendini bilmez hadsiz ve dengesizin olur olmaz yaptıkları açıklama bu kenetlenme ruhuna asla zarar veremeyecektir. Temennimiz milletimizin birlik ve bütünlüğünün zeval görmemesidir. Allah bizlere bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Ekonomide de adeta deprem yaşıyoruz iş çığırından çıktı! Ekonomi bu süreçte asla ihmal edilemez iktidarın ekonomide yaşanan depreme karşı da acil önlemler alması gerekir."