Osmancık Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Bilal Karatağ, Osmancık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına adaylığı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
 

“İKİ DÖNEM BAŞARIYLA ODA BAŞKANLIĞI YAPTIM, BAYRAĞI DEVREDİYORUM”
Karatağ, 2014’den bu güne sürdürdüğü Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanlığı görevinden ayrılacağını belirterek “Başkanlığa 2014 yılında ilk defa seçildim, 2018 yılında da güven tazeledim. Bizi seçen kamyoncu, taksici minibüsçü, meslektaşlarımızdan Allah razı olsun. Bize değer verdiler, buraya seçtiler. Tabi ki hatamız var mıdır, vardır. İnsanoğluyuz, hata yapmışızdır ama hepsi iyi niyet çerçevesinde olan hatalar olmuştur, kesinlikle art niyet olmamıştır. İki dönem görevimi başarıyla yaptığıma inanıyorum.  Bu süreçte odamıza bağlı kamyoncu, şoför, taksici esnaflarımızın dertlerine elimizden geldiğince koştuğuma, sorunlarına yardımcı olduğuma, başkan olarak üzerimize düşen görevi yaptığımıza inanıyorum. Yine bu süreçte belediyemizle anlaşarak odamıza yeni bir bina kazandırdık. Biz artık görevimizi tamamladık, bayrağı üyelerimize devredeceğiz. 410 tane üyemiz var. Üyelerimizin içerisinden elbette buraya aday çıkacaktır. Çıkacak arkadaşlara da bu dakikan itibaren başarılar diliyoruz.” dedi


“ESNAF KARDEŞLERİM İSTEDİ, ADAY OLDUM”
6 Temmuz’da yapılacak olan Osmancık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına aday olduğunu açıklayan Karatağ, adaylık kararını esnaflardan gelen talep ve teşvik üzerine aldığını söyledi.
Amacının Osmancık esnafına hizmet olduğunu vurgulayan Karatağ “Tabi ki biz de esnafız, biz de burada, bu memlekette yaşıyoruz. Seçimle gelinen bir kuruma ne kadar çok aday olursa oranın değeri o kadar artar, daha da güzelleşir, daha da ileriye taşınır. Hizmet açısından daha güzel olacağına inanıyorum. Biz yönetimimizi oluşturduk, tamamlamak üzereyiz. Sürpriz isimler var. Yani biz her kesimden, her kesimi kucaklayan, halkın içinde olan, esnafların içinde olan bir anlayışla yönetimimizi tamamlayacağız. Seçimde centilmence yarışacağız. Biz savaşa çıkmıyoruz, demokrasiye inanıyoruz.” diye konuştu.


“SEÇİMLERİN KAPALI ZARF USULÜ YAPILMASINI İSTİYORUZ”
Karatağ, yapılacak seçimlerle ilgili mevcut yönetimden tek taleplerinin seçimin kapalı zarf usulü yapılmasını istediklerini dile getirdi.
Açık oylamayla yapılan seçimlerde esnafın zan altında kaldığını vurgulayan Karatağ “Mevcut yönetim bu göreve gelirken demokrasiye inanarak her bireyin kendi iradesini ortaya koyması için kendi iradesini sandığa yansıtması için kapalı sandık usulü istediler ve karşı yönetim bunu kabul etti.  Girmiş oldukları 10 sene önceki seçimde böyle geldiler. Ancak 10 senedir, hatta 10 seneyi aşkın bir süredir bu zamana kadar kapalı sandık hiç kullanılmadı. 
Şimdi biz bu seçimi bir rakip olarak değil, yarış olarak görüyoruz. Osmancık hepimizin, meslek odaları da hepimizin, kooperatif de hepimizin. Hepimiz aynı havayı teneffüs ediyoruz. Biz; bakkalıyla, toptancısıyla, elektrikçisiyle, gıdacısıyla, iş adamıyla her kesimi kucaklayan anlayışımızla, siyasetten uzak, esnaf ağırlıklı yönetimimizle; mevcut yönetimdeki arkadaşlara sesleniyoruz: ‘Gelin esnafımızı birbirine kırdırmayalım. Herkesin sandıkta oyunu kendi vicdanıyla kullanacağı şekilde, kimsenin birbirine kırgınlığı olmadan, kimseyi baskı altında bırakmadan kapalı seçime gidilmesini, herkesin kendi özgür iradesini sandığa yansıtmasını istiyoruz. Mevcut yönetime de basın aracılığıyla bu teklifi yapıyoruz.  Ve bu teklifi kendi ayakları üzerinde duran, kendi emeğini sürfeden, devletine faydalı olan, arıyla namusuyla çalışan esnaf kardeşlerimiz için yapıyoruz. Yani açık seçimi hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Ben de esnafım, esnaf kardeşlerimiz, kesinlikle kendi iradesini sandığa yansıtmalı. 
Biz bu konuda büyüklerimizden de talepte bulunacağız. Bu konuyu siyasi parti başkanlarımıza, belediye başkanımıza, kaymakamımıza, milletvekilimize götüreceğiz. Onlardan yardım isteyeceğiz. Demokrasinin gereği kapalı sandık usulü seçimi kesinlikle talep edeceğiz. Niçin, esnafımızın iyiliği, güzelliği, ferahlığı için.
Biz seçime çıkarken halkı kucaklayan her kesimden bir yönetim oluşturduk. Bu anlayışla kooperatifimiz için her kesimden insanların yan yana geldiği imajını sergileyeceğiz ve bunu herkese hissettireceğiz.     
Bu bir yarıştır, bu bir güzelliktir, hizmettir. Demokrasinin gereğini mevcut yönetimdeki arkadaşlardan kesinlikle bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


“YÖNETİMDE SURPRİZ İSİMLER VAR”
Seçimde birlikte yola çıkacağı yönetim listesini hazırladığını ve ilerleyen günlerde kamuoyuna açıklayacağını belirten Karatağ, yönetimde sürpriz ve bomba isimlerin yer aldığını belirterek bu yönetimin her kesimi kucakların, esnafın içinde olan, siyaset üstü isimlerden oluştuğunu ifade etti.