Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünün daha büyük bir heyecan ve mutluluk içinde kutlandığını dile getiren Eker, "97 yıl önceki inanç ve bağlılıkla, hep birlikte coşkusunu paylaşıyoruz. Bugün; bize hükmeden, bizi tutsak etmeğe çalışan kuvvetlere bütün dünyanın gözü önünde meydan okuduğumuz günün yıldönümüdür" dedi.

"Büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlar, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet duygularımla anar, saygılarımı sunarım. Bayramımız kutlu olsun" diyen Eker, açıklamasında şunları dile getirdi:

"Yıl 1918 Anadolu taşıyla toprağıyla kan ağlıyor. Anadolu insanında bir sessizlik hüküm sürmektedir. Elde hiçbir şey yok; ne top, ne tüfek ne de derli toplu bir kuvvet. Yara derin, şartlar ağır. Anadolu insanı her şeyini yitirmiş ama umudunu yitirmemiş.

Bu millet her şeyi yapabilirdi; yeter ki kendine bir ışık bulsun. İşte bu ışık 16 Mayıs 1919’da bir kader teknesine binerek Karadeniz’e açılan Mustafa Kemaldir. 1919’da Samsun ufuklarında doğan bu güneş, dalga, dalga tüm Anadolu’ya yayılır.

Anadolu’dur bu teslim olur mu düşmana bu topraklar bin yıllık kardeşliğe alışıktır da alışmamıştır teslimiyete, tutsaklığa, her yanı destan kokan bu topraklarda henüz daha son destan yazılmamıştı.

Bir heyecan kaplıyor Anadolu’yu. Küreklerden, kazmalardan yapıyor silahlarını. Bir mücadele başlıyor. Ölüm kalım mücadelesi bu. Herkes sarı saçlı, mavi gözlü bir kumandanın peşinde dişiyle, tırnağıyla canıyla kanıyla katılıyor bu mücadeleye. Herkeste aynı inanç, herkeste aynı duygu, herkeste aynı söz: “Ya İstiklal Ya ölüm!”

Bizi tutsak etmek isteyen güçler başarılı olamaz; çünkü Anadolu; elleri nasırlaşmış, yüreği tunçlaşmış, vatan, vatan diye erkeğinin yanında kundaktaki çocuğu ile cepheden cepheye koşan anaların yurdudur. Çünkü Anadolu; özgürlük için kanlarını düşünmeden dökenlerin, canlarını hiçe sayanların, düşmanın topuna güllesine göğsünü siper edenlerin yurdudur.

Türkiye Cumhuriyeti, eşsiz kahraman Atatürk’ün Türk ulusu ile gerçekleştirdiği en büyük eseridir. 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Ulusumuzun geleceğinin bizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, “Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz.” demişti. Öyleyse bizler Atatürk gibi yüce bir varlığın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun evlatlarıyız. Işığımızı, inancımızı ve gücümüzü Atatürk’ten almaktayız. Atatürk kadar çalışkan ve onun kadar vatan ve millet sevgisi ile dolu olmalı yüreklerimiz.

Büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlar, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet duygularımla anar, saygılarımı sunarım. Bayramımız kutlu olsun!"