"Çocuk, bebeklik ve ergenlik dönemi arasındaki insan olarak tanımlanmaktadır. Peki biz toplum olarak çocuk kelimesinden ne anlıyoruz? Yerine karar alabileceğimiz, söz hakkının olduğu durumlarda bile, söz hakkı vermeye değer görmediğimiz, giyeceği ayakkabıdan, arkadaşlık ilişkilerine, seçeceği meslekten hayatını paylaşacağı eşe kadar, seçimlerine müdahale edebileceğimiz bir insan" diyen Gelecek Partisi Osmancık İlçe Başkanlığı yönetim kurulu adına Başkan Muzaffer Kara, Teşkilat Başkanı Kenan Kum ve Siyasi İşler Başkanı Ramazan Niğdelioğlu'nun açıklaması şöyle:

"Çocuk ilk çocukluk döneminde daha özgürdür; istediği kıyafeti seçebilir, ebeveyni ile istediği tarzda konuşur, arkadaşlarını seçebilir, istediği oyunu oynar. Ancak ergenlik ve yetişkinlik dönemine geldiğinde asıl karar verme merci kendisi olması gerekirken ebeveyni “çocuk” un önüne bir set çeker. “Biz senin aileniz buna biz karar vermeliyiz” der.

Çorum’da hayatını kaybeden 3 yaşındaki erkek çocuğunun, annesi ve onun erkek arkadaşı tarafından cinsel istismara uğradığı konusunda konuşmak zor olsa da bir noktada bilinçlenmek ve çocukları da doğru bilgilendirmek önemli. Yasaların yeterliliğini, neler yapılabileceğini uzmanlar tarafından anlatılmalı.

Günlük TV programlarında yemek evlendirme vs gibi programlar yerine ailelerin çocuklarının yetiştirme ve toluma kazandırma yönünde programların oluşması konusunda bir çalışmanın olması şarttır.

Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu'nun 2014 yılında değiştirilen ve cinsel istismarı vücuda organ veya benzer bir cisim sokulması suretiyle yapan şahıslara, mahkemeye takdir yetkisi tanımadan en az 16 yıl hapis cezası verilmesini öngören 103. maddesinin 2. fıkrasını iptal etti.AYM, söz konusu düzenlemenin, mahkemeye olaya özgü takdir marjı tanımadığı ve onarıcı hukuk kurumları öngörmediği gerekçeleriyle Anayasa'nın 2. maddesindeki hukuk devleti ilkesine aykırı olduğuna hükmetti

Çocuğun cinsel istismarı suçu, kanunda belirlenen belli yaştaki çocuğun bedenine fiziksel temasta bulunma şeklinde cinsel davranışlar sergilenmesi ile oluşur (TCK 103/1). Suç, 5237 sayılı TCK’nın 103. maddesinde “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı” suçlar bölümünde düzenlenmiştir. Cinsel istismar suçunda mağdur çocuk olup suçun en önemli unsurudur. Çocuk, TCK’nın 6/1-a maddesinde, “henüz 18 yaşını doldurmamış kişi” olarak tanımlanmaktadır. Tabi bazen de kanunun boşluklarından yararlanan kısa dönemde dışarı çıkan bu tür insanların yine bu olaylara meyilliği yüksek olacaktır. İlimizde yaşanan ve kabul edilemeyen bu durumdan dolayı üzgün olduğumuzu belirtir bir daha böyle bir durumun yaşanmamasını temenni ederiz."