Tüm dünyayı ve Türkiye'yi saran koronavirüs salgını  yayılmaya halen devam ederken, esnaflar da kendi imkanları ile ayakta durmaya çalışıyor. 
Osmancık'ta ticari hayatına yeni başlayan Çıtır Kuruyemiş  sahibi genç İşletmeci İsmail Kaya pandemi süresince esnaflar kadar evinde bu süreci atlatmaya çalışan 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlar için kuruyemiş dağıttı. 


2020 yılı zor bir süreç ile sonlandırılırken bundan en çok etkilenen 65 yaş üstü vatandaşların kısıtlamalarla birlikte sokağa çıkma yasağında evinde mahsur kalmalarından dolayı kayıtsız kalmak istemediğini belirten Çıtır Kuruyemiş İşletme sahibi İsmail Kaya, "Büyüklerimiz bizim için değerlidir " diyerek çam sakızı çoban armağanı yüzlerini biraz olsun güldürebilmek için yarım elma, gönül alma diyerek onlar için hazırladığı kuruyemişleri kendi elleriyle teslim etti.
Hafta içi köy muhtarları ile iletişime geçen Kaya, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için kuruyemiş paketi hazırlayarak muhtarlara teslim etti.
İsmail Kaya, "İşletme sahibi olarak kuruyemiş sektörüne yeni adım atan birisi olarak büyüklerimizin hayır duasını almak önceliklerimizden birisi olduğunu bilerek çıktığım bu yolda müşteri memnuniyeti de çok önemli. 


Son yıllarda tüm dünyayı ve ülkemizi saran Covid-19 koranaviru¨su¨ ilçemizi de etkisi altına aldı. Maddi ve manevi bir çok çöküntülerimiz oldu. 
Bu zor süreçte işyerimizi açtık. Sağ olsunlar eş dost ve sevenlerimiz sayesinde işimizin başındayız. Pandemi döneminde özellikle 65 yaş üstü büyüklerimiz evlerinde kaldılar. Rabbim büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin. Bende iş yerimin kuruyemiş oluşundan dolayı birer kiloluk üç ayrı paket hazırladım. Muhtarlarımız ile iletişime geçerek ihtiyaç sahibi aileler adına teslim edilmesi için paketleri muhtarlarımıza emanet bıraktık.


Vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın ilgi ve alakalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ederim. Allah yenilen içilen yere verirmiş. Benim tek isteğim hayır dualarını almak. İnşallah bu ilki oldu devamını da getiririz" ifadelerinde bulundu. Bir çok köy ve merkez bazı mahalle muhtarlarına teslim edilen Kuruyemiş paketleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere teslim edildi. 
Merkez bazı mahalle ve çevre köylere dağıtılan kuruyemişler için teşekkür eden muhtarlar ihtiyaç sahipleri adına Çıtır Kuruyemiş İşletme Sahibi İsmail Kaya'ya teşekkür ederek bu anlamlı yardım için ayrıca tebrik etti.