Osmancık Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, "Çiftçi belgesi olan vatandaşlarımız hafta sonları bağınıza, bahçenize, tarlanıza gidip çiftçilik faaliyetlerinizi sürdürebilirsiniz" dedi.

Şahiner, konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi:

"Tarım ve Hayvancılık ile uğraşan, bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar 01.12.2020 tarihinde yayınlanan T.C. İçişleri Bakanlığı Genelgesinde sokağa çıkma yasağı istisnalar / muaf olan kurum ve kişiler arasında yer alarak sokağa çıkma yasağından muaf tutuldular.

Kontroller esnasında 2021 tarihli Çiftçi belgenizi ibraz edilmesi gerekmektedir.

Ziraat odamıza kayıt olarak çiftçi olduğunuzu belgeleyebilirsiniz mevcut üyelerimizde odamıza müracaat ederek belgelerini alabilirler.

Çiftçi belgesi olan vatandaşlarımız hafta sonları bağınıza, bahçenize, tarlanıza gidip çiftçilik faaliyetlerinizi sürdürebilirsiniz.

Kolluk kuvvetlerimize yardımcı olunmasını rica ederiz. Üretim her koşulda devam edecek. Özellikle böyle bir salgın hastalık döneminde gıdaya daha da ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde. Gayretle her koşulla mücadele ederek üretim yapan çiftçilerimize teşekkür ediyor, ürünlerinin ve kazançlarının bol bereketli olmasını diliyoruz.