"Türkiye Cumhuriyeti'ni kurup bugünlere gelmemizi sağlayan CHP'nin 97. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz" diyen Eker, açıklamasında şunları söyledi.

"Bilindiği gibi CHP 9 Eylül 1923'te Halk Fıkrası adı altında kurulmuştur. Bu süreçte Mustafa Kemal Atatürk'ün 8 Nisan 1923'te Anadolu Mudafai Hukuk Cemiyeti Başkanı sıfatıyla bir bildiri yayınlamıştır. Bu bildiriden sonra Anadolu Mudafai Hukuk Cemiyeti 9 Eylül 1923'te Halk Fıkrası adını alarak kuruluşunu bildirmiştir. Ulusal Kurtuluş Savaşımızı yapan yürüten partidir CHP. 1924 yılında Cumhuriyet Halk Fıkrasını alan partimiz 1935 yılında CHP adını almıştır. 1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik ile dört ilke benimsemiştir. 1935 yılında Devrimcilik ve Devletçilik eklenerek ilke sayısı altıya çıkarılmıştır.

İlk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Cumhuriyet kurulmuş, Saltanat kaldırılmış Ulusal Birlik sağlanmıştır. Hukuk ve eğitim alanlarında gerçekleştirdiği reformlarla Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti biçimlenmiştir. 1960 yılından sonra CHP solu açılarak kendi yelpazesini ortanın solu olarak konumlandırmış. 1970 yılından sonra Devlet Partisi'nden Halk Partisine dönüşmüştür. CHP bu Evrensel ilkeleri benimseyen parti olması sebebiyle uluslar arası ölçekte birçok kuruluşa üyedir. Bugünlere gelmemizi sağlayan CHP özgürlük, eşitlik, emeğin üstünlüğü ve demokratik kavramların üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Başta ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere partimize geçenlerden, ebediyete intikal edenlere Allah'tan rahmet kalanlara uzun ömür dilerim.

Benim iki büyük eserim vardır

Bir Türkiye Cumhuriyeti

Diğeri Cumhuriyet Halk Partisi

Mustafa Kemal Atatürk

Bizler de senin eserlerini sonsuza kadar yaşatacağız. CHP'nin 97. doğum günü kutlu olsun."