Sadık Eker, Türkiye'de buğday üretiminde 7. sırada, çeltik üretiminde 5. sırada olan arpa, buğday, mercimek, nohut gibi ürünleri her yıl binlerce ton üreten Çorum'un kapsama (destek) dışı bırakılmasının kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

CHP Osmancık İlçe Başkanı Eker, “Çiftimiz nefes alırsa, ülkemiz için nefes alır" diyerek, yaptığı yazılı açıklamada; “Devletimizin tarımın kalkınması için 21 ilde başlattığı tohuma % 75 hibe desteği çok doğru ve strateji bir karar olup biraz olsun çiftçilerimizin yarasına merhem olurken yıllarca yapılması gereken tarıma desteğin ilk adımlarının atılması açısından büyük önem teşkil etmektedir.

Verilen hibe desteği arasında, Türkiye'de buğday üretiminde 7. Sırada, çeltik üretiminde 5. sırada olan arpa, buğday, mercimek, nohut gibi ürünleri her yıl binlerce ton üreten Çorum'un kapsama (destek) dışı bırakılması kabul edilir bir durum değildir. Bu hatadan bir an önce dönülmesi için Çorum milletvekilleri, bürokratları ve siyasilerinin bu konuyu her platformda dile getirmeleri bu toprakların bir ferdi olarak en önemli ve ivedilikli görevleridir. Unutmayalım! Çiftçimiz nefes alırsa, ülkemiz için nefes alır.” ifadelerini kullandı.