İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte emniyet kemeri kullanımını artırmak ve yaralanmalı kazaların önüne geçmek için başlatılan "Bi Hareketine Bakar Hayat" ana temalı kampanya kapsamında Osmancık ilçesinde de denetim yapıldı.

İlçede trafiğin yoğun olarak seyrettiği noktalarda emniyet ve jandarma ekiplerince yürütülen denetimlerde, emniyet kemerleri kontrol edilerek emniyet kemeri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı ve 'Bi Hareketine Bakar Hayat' broşürleri dağıtıldı.

Jandarma kontrol noktasında Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığınca uygulanan 'Bi Hareketine Bakar Hayat' sloganıyla gerçekleştirilen uygulamaya Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Karslıoğlu, Jandarma Komutan Vekili Yakup Kara, Trafik ve Jandarma Trafik Timleri katıldı.

Uygulama esnasında kurallara uyan sürücülere teşekkür ederek çeşitli hediyeler ve tanıtım broşürleri hediye eden Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve İlçe Emniyet Müdürü Haluk Karslıoğlu zorlu hava şartlarında karayollarında gerekli can ve mal güvenliğinin sağlanması ve güvenli ulaşımın temini amacıyla hayat kurtaracak olan kurallarını yolculara açıklayarak bilgilendirici broşürler ve emniyet kemeri kullanımı ile ilgili çeşitli materyaller de dağıtıldı.

Osmancık Emniyet ve Jandarma, tüm vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ekip ve ekipmanları ile her daim görevinin başında hazır olduklarını belirttiler.