İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, "Çorum'da ve de Osmancık’ta bir beka sorunu yok zeka sorunu var. Cumhur ittifakının bir zeka sorunu var" dedi.

İYİ Parti'nin Osmancık seçim bürosunun açılışında bir konuşma yapan Özsaçmacı, çiftçinin, üreticinin halinin perişan olduğunu belirterek, halkın bu durumun hesabını sandıkta sorması gerektiğini savundu.

Özsaçmacı, konuşmasında şunları söyledi:

“Diğer siyasi partide bulunan rakiplerimizin bu seçimin mahalli seçimler havasında değil genel seçim havasında götürüldüğünü görmekteyiz.

Osmancık, tarımda ön plana çıkmış bir ilçedir. Çeltiğimiz Türkiye’nin ortalamasının %40’ını karşılıyor. Bulunduğumuz iktidar pancara kota koydu, şeker fabrikasını sattı. Pancar üretici çiftçilerimiz mağdur. Cumhurbaşkanımız pirincimizi ithale yönlendiriyor. Bunu unutmayalım yarın siz de soracaksınız bizim halimiz ne olacak diye. Mersinli çiftçimizin ‘anamız ağlıyor’ dediğinde ‘ananı da al git’ dediğini hatırlayın ve unutmayın bunları. 31 Mart’ta bunlara bu cezayı vermezseniz daha kötü şeyler olabileceğini söyleyebiliyorum. Örnek vermek gerekirse oranlar ve artışlar belli. Motorine %13.6, doğalgaza %65, elektriğe %26, gübreye %130, gıda ve temizliğe ise %70. Oranlar bu gelir fiyatlarını ise devlet artırıyor. Patlıcan biber suçlu, soğan terörist dediler, efendi tencere kaynamıyor mutfak yanıyor bunu görmüyorsun. İşte bunu söylemek lazım.

Çorum'da ve de Osmancık’ta bir beka sorunu yok zeka sorunu var. Cumhur ittifakının bir zeka sorunu var. Hatırlarsınız onlar "Andımızı getirmezsem namussuzum" diyordu. Peki bizim İYİ ve CHP’nin getirdiği Andımız önerisini neden geri çeviriyorsun, reddediyorsun. Şimdi kim namuslu kim namussuz. Millet maalesef hor görülüyor. 31 Mart’ta bunlara bu cevap verilmezse kendini dikkate almayacaktır. 17 yıllık iktidarın kısa özeti şudur. Geldiler askerin başına çuval geçirdiler, gidiyorlar milletin başına poşet geçiyorlar.”