Osmancık Belediyesi Kültür Merkezinde, Güney Mahallesi hak sahipleri ile düzenlediği değerlendirme toplantısında bir araya gelen Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çorum’un ilk kentsel dönüşüm projesinin Osmancık’ta gerçekleştirileceğini ifade eden Gelgör, Kentsel dönüşüm projesi ile adeta yeni pırıl pırıl modern bir Güney Mahalle inşa edileceğine dikkat çekerek, "Bunu gerçekleştirdiğimizde Osmancık tarihe geçecek. Kentsel dönüşüm projesi uygulandığında yepyeni bir Osmancık, daha modern, daha gelişmiş bir Osmancık olacak. Daha önce hayata geçirilmeye çalışılan Kentsel Dönüşüm projesi yeniden başladı.

Metrekare toplamı %66’yı geçtiğinde hazırlanacak taslak planla İmar ve Şehircilik bakanlığına başvuru yapacağız" dedi. Her zaman vatandaşlarının yanında olduğuna vurgu yapan Başkan Gelgör, hiçbir vatandaşın hakkının zayi olmayacağının garantisini verdiklerini ifade etti. Toplantıya Başkan Yardımcısı Kadir Eskiadam, İmar Müdürü Ahmet Sami Dibek ve Harita Teknikeri Arif Hikmet Başkemer katıldı. Güney ve Yazı mahalleri Osmancık kalesi Sit alanı hakkında birer bilgilendirme konuşması yaptılar.

Söz alan bazı hak sahibi vatandaşlar Kentsel Dönüşüme karşı olduklarını, istemediklerini dile getirdiler. Başkan Gelgör, "Sadece evet veya hayır demelisiniz biz ona göre sonuç alacağız. Herkes belediye Binamızın bir bölümüne açtığımız Kentsel dönüşüm Bürosuna gelerek bilgi alabilir anlaşabilir veya reddedebilir" dedi.