6 Temmuz’da yapılacak olan Osmancık Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına tekrar aday olan mevcut başkan Recep Aker, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Görevi devraldığı günden bu güne yapılan hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aker; “2011 yılında yapılan seçimlerde göreve talip olduk. Allah nasip etti, ortaklarımız da teveccüh gösterdi ve esnafımıza hizmet etmek bize nasip oldu. Öncelikle gerek ilk seçimde olsun gerekse üç dönemdir bize güvenen esnaf kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Allah tüm esnafımızdan razı olsun. 10 yıldır sürdürdüğüm görevimde bir an bile olsun esnafımızın teveccühünü unutmadım ve bize oy versin ya da vermesin hiçbir esnafımıza ayrım yapmadan tüm ortaklarımıza eşit hizmet vermeye çalıştım. Üç dönemdir ekibimizle birlikte canla başla çalışarak, tüm esnaflarımızın desteğiyle kooperatifimizde hızlı bir büyüme, hızlı bir yükseliş ivmesi yakaladık. Şimdi birlik ve beraberliğimiz sayesinde yakaladığımız bu ivmeyle kooperatifimizin yükselişini sürdürmek varken esnaflarımızı yalnız bırakmak bize yakışmazdı. Ortaklarımızla yapmış olduğumuz istişare ve değerlendirmeler neticesinde tekrar aday oldum" ifadelerini kullandı.

“ÜÇ DÖNEMDE NE YAPTIK, KOOPERATİFİMİZ 10 YILDA NEREDEN NEREYE GELDİ?”

Başkan Aker, üç dönemlik görev süresinde kooperatifin hem kurumsal anlamda hem de maddi varlık noktasında çok büyüdüğünü belirterek 10 yıllık süreci istatistiklerle açıkladı.

Kooperatifin üç dönemdir şeffaf bir şekilde yönetildiğini ve Türkiye’de en hızlı büyüyen kooperatifler arasına girdiğini vurgulayan Aker, kendi dönemindeki çalışmalarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“2011 yılında görevi devraldığımız kooperatifimizin maddi varlığına bakacak olursak kasamızda yalnızca 110 bin TL vardı. Bu gün itibariyle kooperatifimizin banka hesabında 1 milyon 850 bin TL nakit parası var. Bu para kooperatifimizin tüm ortaklarına aittir. Kooperatifimizin her ortağı 10 yılda işte bu kadar kar etmiştir.

Yine görevi devraldığımızda Kooperatifimizin ortaklarının kullanabildiği en yüksek kredi miktarı 35 bin TL iken bu gün bir ortağımız 225 bin TL’ye kadar kredi kullanabilmektedir. Kredi kaynağındaki bu artış kooperatifimizin üç dönemlik başarısı, kredi performansındaki artışı sayesindedir.

Verilen kredi miktarlarını ve yararlanan üye sayısını 10 yıl öncesi ile karşılaştırdığımızda bizim dönemimizden önceki son yıl 91 ortağımıza yalnızca 1 Milyon 582 bin TL kredi verilmiş. 2020 yılına geldiğimizde ortaklarımıza 555 dosyada 27 milyon 500 bin TL kredi dağıtılmıştır. Bizim dönemimizi kapsayan son 10 yılda kooperatifimiz ortaklarına toplamda 127 milyon TL kredi verilmiştir.

Sadece pandemi sürecinde pandemi kredisinden yararlanan ortak sayımız 370 kişidir. Kooperatifimizin 370 ortağı esnafımızın zor bir süreçten geçtiği pandemi döneminde 9 milyon 241 bin TL kredi kullanmıştır.

Kooperatifimizin yönetiminde yer alan başkanından ortağına herkes ve personelimiz devletimizin sunmuş olduğu destek kredilerinden daha fazla ortağımızın yararlanması için canla başla çalışmıştır. Yine devletimizin sunmuş olduğu erteleme ve yapılandırma hizmetlerinden azami ölçüde ortaklarımızın yararlanması için gerekli çalışmalar hassasiyetle yürütülmüştür.

Her hangi bir esnafımız olağanüstü bir durumla karşı karşıya kaldığında elimizden gelen tüm opsiyonları esnafımızın lehine kullanarak mağduriyetini gidermeye çalıştık. Her koşulda, her daim, tüm imkanlarımızla esnafımızın yanında olduk.”

“KOOPERATİFİMİZE KURUMSAL KİMLİK KAZANDIRDIK”

Başkan Aker, 10 yılda hızlı bir büyüme ve güçlü bir mali yapı performansı gösteren Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine kurumsal kimlik kazandırdıklarını dile getirerek “Esnafımıza daha kaliteli, daha hızlı, daha güvenli hizmet sunmak adına kooperatif binamızı baştan aşağı yeniledik. Tüm bilgisayar ve ekipmanlarımızı günümüz teknolojisine yükselttik. Hizmet ofislerimizi üst kattan zemin kata alarak hizmetlerimize erişim kolaylığı sağladık. Böylelikle Osmancık Esnaf Kefalet, hizmete erişimde TSE standartlarına yükseltildi. Şu anda hem erişim, hem hizmet kalitesi noktasında Türkiye’de sayılı kooperatifler arasında yer alıyoruz. Bu gurur tüm ortaklarımızındır" dedi.

“KOOPERATİFİMİZ AİLE OLARAK DA BÜYÜDÜ”

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 10 yılda üye sayısının da ciddi oranda arttığını kaydeden Aker “Kooperatif olarak 10 yılda hem kurumsal anlamda büyüdük hem de maddi varlık noktasında büyük bir güç haline geldik. Görevi devraldığımızda kooperatifimizden kredi kullanabilen sadece 175 ortağımız vardı. Bizim dönemimizde kredi kullanan esnafımız 671’e ulaştı. Toplamda ise 1.416 ortağımız var. Artık çok daha büyük bir aileyiz. İşte bizi güçlü yapan, 10 yıldır büyümemizi sağlayan bu güzel birlik ve beraberliktir. Başarımızı tüm ortaklarımıza borçluyuz. Kooperatifimizin her bir ortağına bu başarıdaki katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte daha da büyüyeceğiz, daha da güçlü olacağız, kooperatifimizi çok daha yükseklere taşıyacağız. Çünkü Esnaf Kefalet güçlendikçe tüm esnafımız güçlenecek, dar günde esnafımızın güvendiği bir kapısı olacaktır” dedi.