Çorum’un Osmancık Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü başarılı öğrencilerini led kayan yazılarla oluşturduğu tablalarla onore ediyor.
2015-2016 öğretim yılı 1. TEOG sınavlarında 120 sorudan 120’sine doğru cevap veren ve Türkiye birincisi olarak kendi isteği ile Eskişehir Odunpazarı Fen Lisesine yerleşen Esen Karaduman başta olmak üzere Fen Lisesi düzeyinde ortaöğretim kurumlarına yerleşmiş olan 14 öğrencinin ismi kayan yazılarla kamuoyuna duyuruluyor.
Öte yandan 87 mezun veren okulun 14 Fen lisesi düzeyindeki ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirmesi yaklaşık %15’lik dilimi oluşturuyor. Osmancık ilçe merkezinde işyerlerine yakın konumda olan, 1964 yılında ilkokul olarak eğitim ve öğretime başlayan bu günkü Atatürk Ortaokulu bir süre ilköğretim okulu olarak eğitim öğretim hizmeti vermiş ve daha sonra da ortaokula dönüştürülmüştü.
Osmancık eğitim tarihinin derinliklerine kök salmış Atatürk Ortaokulu başta Mardin Valisi Mustafa Yaman, Türk Şeker Genel Müdürü Ahmet Aksu olmak üzere onlarca bürokratın öğrenim gördüğü okul olarak bölgede dikkat çekiyor.