CHP Osmancık İlçe Başkanı Sadık Eker, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"8 Mart mücadele dayanışma günüdür. Kadının insan haklarının ihlal edilmediği barışın ve özgürlüğün var olduğu bir Türkiye için kadın haklarının teminatı olan Atatürk devrimlerine layık Cumhuriyetimize bağlılıkla çalışacağız. 
8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü kadınları ailede toplumda siyasette sosyal ve ekonomik alanlarda eşit bir birey olarak görmeyen zihniyetlere karşı bir dayanışma ve mücadele günüdür. 8 Mart toplumsal zihniyet eşitliğinin sağlanması için gerekli eğitim ve kültürün sağlanması, isteğinin dile getirildiği bir gündür. Bunun için gerekli yasal ve ekonomik altyapıların sağlanması isteğinin önemini anlatan bir gündür. Son dönemde yaşanan pandemi süreci ve ekonomik krizle birlikte, en kolay işten çıkarılan yine düşük ücrete tabi kayıt dışı çalıştırılan kadınlar olmuştur. Ülkemizde toplumumuzun yarısını oluşturan kadınlarımız ne yazık ki eşit eğitim ve istihdam olanaklarına ulaşmakta kültürel ve siyasal zorluklar yaşamaktadırlar. Kadınlarımızın büyük çoğunluğu yoksul ve emekçidir. Cumhuriyet devrimleri sonucunda elde edilen kadın hak ve kazanımlarından toplumumuzu uzaklaştırıp geriye getirmeye çalışan her türlü zihniyetin, söylemin, girişimin karşısında olacağımızı bu vesile ile tekrar hatırlatmak isteriz. 
Kadına karşı bu ayrımcılığın ortadan kalktığı kadının eşit, özgür bir birey olarak var olduğunu, kadının insan haklarının ihlal edilmediği, barışın ve özgürlüğün var olduğu bir Türkiye için sonuna kadar mücadele vermeye devam edeceğiz. 
Cumhuriyet Halk partisi olarak, erkeğiyle, kadınıyla, kadına yönelik şiddeti ve insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlığa karşı, demokrasi ve adalet ilkeleri ışığında mücadele edeceğiz. Toplumsal huzurun temin edildiği güne kadar dayanışma ve mücadelemiz aralık vermeden sürecektir. 
Birlik, dayanışma ve mücadele günü olan bu özel günde tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününü kutlarım."