Osmancık'ta koronavirüs sebebi ile 65 yaş üzeri, kronik hastalar ve Ramazan ayının gelmesi ile ihtiyaç sahibi çok sayıda kişiye ulaşılarak, istekleri karşılandı.
Osmancık Vefa Sosyal Destek Grubu'nda ise şimdiye kadar toplamda 306 kişi ayrı ayrı gruplar halinde görev yaptı.
Osmancık İlçesinde tüm birimler maaş/ilaç/maddi destek/ yardım paketi vb… şekilde gelen taleplere cevap verdi.

4 BİN 074 KİŞİYE 1000 TL NAKDİ YARDIM

65 yaş üzeri ile kronik hastalar için Osmancık Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubunda köy ve merkez mahallerde kapıda maaş ödemede 131 personel görevlendirildi.
Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ekonomik istikrar kalkanı paketi çerçevesinde belirlenen kriterle göre ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardım yapılması kararlaştırılmış olup Osmancık İlçesi köy ve mahallesine 1. etapta kapıda ödemede 3000 aileye, 2. etap ödemede 1074 aileye 1000 TL nakdi yardım dağıtmada 178 kişi görev aldı.
Bu süreçte ödeme fasıllarının hala devam ettiği öğrenildi.


Osmancık Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubunca 65 yaş üzeri ve kronik hastalar ile karantinaya alınan vatandaşlara; yapılan yardımlar şu şekilde:

OSMANCIK BELEDİYESİ'NDEN SICAK YEMEK VE EKMEK

Osmancık Belediye Başkanlığınca yaklaşık 15 bin kişiye yemek ve yaklaşık 50 bin ekmek dağıtıldı.
Osmancık Emniyet Müdürlüğü ve Osmancık İlçe Jandarma Komutanlığınca maaş/ilaç/erzak/market/fatura ödeme/tamirat işleri talep ve vb… işlemlerde yaklaşık 615 kişinin istekleri karşılandı.

686 KİŞİYE GIDA PAKETİ

Osmancık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 65 yaş üzeri ve kronik hastalar ile karantinaya alınan yaklaşık 686 kişiye gıda paketi yardımı yapıldı.

67 KİŞİYE SAĞLIK HİZMETİ

Osmancık İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 65 yaş üzeri ve kronik hastalar ile karantinaya alınan vatandaşlarımızdan 67 kişinin, sağlık hizmetleri, ilaç, enjeksiyon, muayene talepleri devam etmekle birlikte yerine getirilmiştir.

55 KİŞİYE EKONOMİK DESTEK

Osmancık Sosyal Hizmetler Merkez Müdürlüğüne 65 yaş üzeri ile kronik hasta vatandaşların Sosyal Ekonomik Destek ve çeşitli şekilde yapılan taleplerden 55 vatandaşa sosyal ekonomik destek yardımı yapılmış olup hala müracaat ve yardımlar devam ediyor.

382 KİŞİYE KAPIDA MAAŞ ÖDEMESİ
Osmancık Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubunca 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olan vatandaşlardan 382 kişinin maaş talebi alınmış ve kapıda ödeme gerçekleşmiş olup talepler devam etmektedir. Bu süreçte Osmancık İlçesinde tüm birimlerimize maaş/ilaç/maddi destek/ yardım paketi vb… şekilde talepler devam etmekte olup yerine getirme ve değerlendirmeler devam etmektedir."