Program Osmancık Hükümet Konağı bahçesinde çelenk sunma töreni ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıta sunulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile buradaki program son buldu.

Devamında Osmancık Asri Şehitlik Mezarlığına geçildi. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın kalabalık katılım ile kabri başında anıldı dualar edildi.

Son olarak 15 Temmuz Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile Osmancık Belediye Kültür Merkezinde kutlamalar devam etti. Buradaki program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in mesajı ile başlayan program, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Makineci, başta ülkemizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlere Allah'tan rahmet dileyerek, geleceğe yeni nesil yetiştirmek için gecesini gündüzüne katan bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

‘Dünyanın Bütün Çiçeklerine’ adlı şiir okunmasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ve aday öğretmenler adına bir öğretmenin konuşması ile devam etti.

Video gösterimi, koro-solo türkülerin devamında ise İlçemizde emekli olan öğretmenlerimize ‘Hizmet-Şeref’ belgeleri verildi. Öğretmenler arası masa tenisi ve anı yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerini; öğrenciler arası resim, şiir ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Programa; Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Cumhuriyet Savcı Yunus Dönmez, Emniyet Müdürü Haluk Karslıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuri Uyar, Askerlik Şubesi Başkanı Astegmen Burak Yahşi, Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, AK Parti İlçe Başkanı Şerif Okudan, CHP İlçe Başkan Vekili Yılmaz Doğan, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Kemal Yücel Kurşun, MHP İlçe Başkan Vekili Sadık Koç, sivil toplum kuruluşu başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.