Hakikat yolundaki taşları ayıklamak bize düştü diyordu Yunus Taptuk’un kapısında. 2023 yılının eşiğinde bölgenin gerçeklerini yazmak ya da Osmancık’ın gabuğunu gırdığını anlatmak da bize düştü.
Tıpkı dün hayal ve bu gün gerçek olan Obruk Dutludere Sulama Projesi gibi Osmancık’ı 2023 yılında büyük ihtimalle Çorum’un en büyük ilçesi yapacak olan Osmancık OSB projesi adeta bir rüyaydı. Şimdi müjde bekliyoruz.
Geleceği iyi okumak gerek. Geleceği iyi okuyamayanlar rotasız bir gemi misali yan yatmaya mahkumdur. İşte buraya yazıyorum. Çok değil 2023 yılında 470 dönüm OSB alanının yetersiz olduğunu tartışacak Osmancık.
Bir kaç yıl sonra teşvikten yararlanmak isteyen iş dünyası çalacak Osmancık kapısını ve Samsun Limanı’ndan Mersin Limanı’na ihracat kapıları açılacak Osmancık için.  
Osmancık parayı konuşacak ve Osmancık ürettiklerini pazarlamayı ve sanayide derli toplu olmanın nimetlerini konuşacak. Osmancık üretecek ve bölge kazanacak. İşte o zaman Osmancık demek Kargı, Oğuzlar, Dodurga ve Laçin demek. Osmancık demek iş, aş, gelişme ve istihdam demek.
Koyunbaba Köprüsü restorasyonunu Osmancık Kalesi projesi tamamlayacak. Ve Osmancık okulları, İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu, Ortaöğretim Öğrenci Yurdu, 24 derslikli İmam Hatip Lisesi inşaatı ve çok yakında Osmancık İmam Hatip Ortaokulu inşasıyla gözün gördüğünü gönüllerde görecek nihayet.
Gençlik Merkezi, Güreş Eğitim Merkezi, modern Devlet Hastanesi, yenilenen Osmancık Dodurga yolu, Ada Spor Kompleksi ve 8 bölümlü Osmancık Meslek Yüksek Okulu.
Vatanın dört bir köşesine kısmet dağıtılıyorken doğup büyüdüğü bu toprakların kısmetlenmesine sebep olanlardan Allah bin kez razı olsun.
Biliyorum Harami Tepesi düz olacak ve İskilip Tosya ile buluşacak ve ver elini İstanbul.
Bölgede turizm denilince hep aklıma düşer oldu İskilip arastaları, konakları ve İskilip kalesi hayalimdir benim.