TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum’un gerçek dış ticaret potansiyelinin ortaya çıkması açısından gümrük müşavirliği hizmetini önemsediklerini söyledi. TSO Başkanı Başaranhıncal, yeni kurulan firmayı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Çorum iş dünyasının “Dış Ticaret ve Gümrük Müşavirliği Danışmanlık” hizmetini almak için artık İstanbul, Ankara, Samsun gibi çevre illere gitmesine gerek kalmadığını ve Çorum için önemli bir kazınım olduğunu ifade eden Başaranhıncal Çorum’da ihracatın her geçen yıl artış gösterdiğini ancak Çorum’da gümrük müşavirliği danışmanlık hizmeti olmamasından dolayı bazı firmaların, burada üretim yapmalarına karşın gümrük müşavirliği danışmanlık hizmeti aldıkları büyük illerden ihracat yaptıklarını belirterek, “Bu durum dolayısıyla, ilimizin ihracat rakamlarına olumsuz olarak yansımaktadır. OMN Dış Ticaret ve Gümrük Müşavirliği Danışmanlık Merkezi sahibi Osman Alaca tarafından ilimize kazandırılan gümrük müşavirliği danışmanlık hizmeti sayesinde firmalarımız artık üretim yaptıkları merkezden ihracat yapabileceklerdir. Bu durumda Çorum’un gerçek ihracat rakamları ortaya çıkmış olacaktır.” dedi.

Başaranhıncal, gümrük müşavirliği danışmanlık hizmetinin sağlıklı bir şekilde verilebilmesi için Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerekli desteği sağlayacaklarını dile getirerek, OMN Dış Ticaret ve Gümrük Müşavirliği Danışmanlık Merkezi sahibi Osman Alaca’ya ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

Anayasa Mahkemesi Üyesi Çınar'a ziyaret Anayasa Mahkemesi Üyesi Çınar'a ziyaret

Amaçlarının Çorum’daki iş dünyasının mensuplarının uluslararası ticaretine müşavirlik etmek olduğunu belirten Osman Alaca, iddialarının, saha çalışanlarıyla ve deneyim sahibi uzman ekipleri ile iş dünyasına zamanında ve eksiksiz hizmet etmek ve heran ulaşılabilir olmak olduğunu ifade ederek, ““Çorum’un iş dünyasına ve Çorumluya hizmetin yine Çorumlunun elinden olması prensibiyle organize ettiğimiz kurumumuzu, değişen dış ticaret dinamiklerine uygun bir şekilde hizmete sunduk. Kıymetli iş dünyamızdan birlikte hareket etmek adına desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.