Çorum’un Ortaköy İlçesi’nde bulunan İncesu Kanyonu, yaz ayı ile birlikte ziyaretçilerini bekliyor. Çorum il Merkezine 86 km, Ortaköy ilçe Merkezine 9 km uzaklıkta bulunan doğa harikası kanyon, Ortaköy İlçesinin İncesu köyünde bulunur.

12,5 km’lik uzunluğa sahip kanyon dik ve sarp kayalık bir yapıya sahipken, bazı noktalarında ormanlık alanlarda görülebilir.

Kanyon’a girdiğiniz ve ilerlediğiniz anda kanyon boyunca hiç bir noktadan çıkış bulamazsınız. Bu özelliği ile heyecan ve adrenalin arayan insanlar tarafından tercih edilirken, kanyonun tek giriş ve tek çıkış noktası bulunur.

RAFTİNG, TREKKİNG İÇİN ELVERİŞLİ

Kanyon içerisinde Çekerek Irmağı akar. Tokat’ın doğusundan başlayan Çekerek Irmağı Amasya merkezine yakın noktada Yeşilırmak ile birleşerek yolculuğunu sonlandırır. Bu yolculuk esnasında geçtiği Çorum İncesu köyünde muhteşem bir kanyon ortaya çıkmış ve rafting, trekking sporları için elverişli bir bölge oluşturmuştur.

Bu belirtilen doğa sporları Yozgat iline bağlı Aydıncık ilçesi Kazankaya beldesinden başlar ve İncesu köyünde biter. Su akışının yoğun olduğu dönemlerde rafting yapabilme imkanının bulunduğu bu noktalarda hali hazırda bu aktiviteyi ücret karşılığı yapan bir ekip maalesef yoktur. Ancak bu parkurda bir doğa yürüyüşü yapmak gerçekten size unutulmaz bir gün yaşatacaktır. Kanyonda ayrıca Kybele Kabartması, kale kalıntıları ve bazı kaya mezarları görülür. Bu tarihsel kalıntılar Kanyonun İncesu tarafında bulunabilirken, Kybele kabartmasına ulaşılmak için kanyonda 1650 metre uzunluğunda bir platform bulunur.

İNCESU KANYONU’NA NASIL GİDİLİR?

Kanyonun İncesu köy tarafı Ortaköy ilçesinden yaklaşık 9 km uzaklıkta bulunur. Ulaşmak için Ortaköy ilçe merkezinden doğu yönüne doğru İncesu köy yolunu kullanarak ulaşabilirsiniz.