Edinilen bilgiye göre, şehirler arası seyahat yasağının kalkmasının ardından İstanbul’dan bir aile “Kız İstemek” için Karahacip Köyü’ne geldiler. 8-10 kişilik bir grubun geldiği kız isteme merasiminden 3-4 gün sonra, Osman D. İsimli şahıs rahatsızlandı. Sağlık kuruluşuna giden Osman D.’nin yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı.

Daha sonda sağlık ekipleri Osman D.’nin başta ailesi olmak üzere temasta bulunduğu kişileri tespit ederek antikor testine tabi tuttu. Yapılan testlerde Osman D. dışında aile bireyleri ve köyde salgının bulaştığı başka kimse olmadığı görüldü.

Sağlık durumu iyi olan ve yeniden testlere tabi tutulan Osman D. İse, kendi evinde 14 gün süreyle kontrol amaçlı karantinaya alındı.

Karahacip Köyü Muhtarı Servet Atmaca, yaşanan gelişmeyi anonsla köy halkına duyurdu. Muhtar Atmaca, ayrıca köy halkından evlerinde kalmalarını ve komşularıyla her hangi bir temasta bulunmamalarını da istedi.

Muhtar Servet Atmaca, köylerinden sadece Osman D. isimli şahsın testinin pozitif çıktığını belirtti. Yapılan testlerde başkada kimsenin salgına yakalanmadığının görüldüğünü anlatan Muhtar Atmaca, köylerinde korkulacak bir durumun olmadığını, Osman D. dışında her hangi bir karantina uygulamasının da olmadığını söyledi.