Celal Bayar Sokak No: 81 adresinde ikamet eden Mustafa Bars isimli vatandaş, evinin hemen yanı başına baz istasyonu kurulduğunu, mahalle olarak huzursuz olduklarını, tüm uğraşlara ve verdikleri dilekçelere rağmen olaya çözüm bulamadıklarını bildirerek, mağduriyetin bir an önce giderilmesini istedi.
Konuyla ilgili sıkıntılarını dile getiren Mustafa Bars, “Baz istasyonu evimin 7 metre yanında bulunuyor. Baz istasyonunun etkisiyle bahçemizde meyve – sebze olmuyor. Elektrik kesintisi olduğunda jeneratör devreye giriyor, gürültüden duramıyoruz. Özellikle gece saatlerinde fan sesinden kaynaklı çok aşırı gürültü oluyor. Bakım onarım ekibi gelip gece saatlerinde çalışma yapıyor. Ayrıca radyasyona maruz kalıyoruz. Kış aylarında ise baz istasyonunda oluşan buz parçaları evimizin çatısına düşerek çatıya zarar veriyor, tuğlaları. kiremitleri kırıyor. Çatıda kırılmadık tuğla kalmadı” dedi.
Mustafa Bars, daha önceki dönemlerde Valilik, Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi verdiklerini ancak hiçbir sonuç alamadıklarını bildirerek, baz istasyonundan dolayı mahalle halkı olarak huzursuz olduklarını açıkladı.
Bars, baz istasyonunun daha müsait bir yere taşınmasını ve mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep etti.