Çorum Cumhuriyet Savcısı Fatih Aydoğan ve OZM Şube Müdürü Aydın Yağlıoğlu tarafından verilen eğitimde; 293 Sayılı Ormanların kanun dışı müdahalelerden korunması esasları tebliği, orman suçlarının takip ve soruşturma yöntemleri, orman suçlarına müdahale ile ilgili tamim konuları, suç tutanağı tanzimi, Damga yönetmeliği ve orman ürünlerine verilecek taşıma belgelerine  ait yönetmelik konuları işlendi.
Eğitimde, "Ormanları yakmak, ormanı yok etmek veya daraltmak amacıyla işlenen suçlar genel ve özel af kapsamına alınamaz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 169. Madde
A. Ormanların Korunması ve Geliştirilmesi Devlet, ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır. Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz. Bütün ormanların gözetimi Devlete aittir. Devlet ormanlarının mülkiyeti devrolunamaz. Devlet ormanları kanuna göre, Devletçe yönetilir ve işletilir. Bu ormanlar zamanaşımı ile mülk edinilemez ve kamu yararı dışında irtifak hakkına konu olamaz.
Ormanlara zarar verebilecek hiçbir faaliyet ve eyleme müsaade edilemez. Ormanların tahrip edilmesine yol açan siyasi propaganda yapılamaz; çıkarılamaz. Ormanları yakmak, ormanı yok etmek veya daraltmak amacıyla işlenen suçlar genel ve özel af kapsamına alınamaz.
Hizmet içi eğitme; Çorum  Orman İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları katıldılar.