Çorum’da sosyal medya hesaplarından yayılan ve ‘Kent meydanında çarşaflı kadın kılığındaki organ mafyası 11 yaşındaki bir kız çocuğunu paten sürerken kaçırmaya çalıştılar ama yere düştüğü için kızı kaçıramamışlar kızın söylediklerine göre beyaz araba içinde ağzı yüzü kan içinde baygın halde 3 kız çocuğu daha varmış lütfen dikkat edelim’ paylaşımı aileleri tedirgin etti.

Bazı haber sitelerinin de durumu haber yapması üzerine Çorumlular arasında panik ortamı meydana gelirken, ortamı germek ve panik meydana getirmek amaçlı yapıldığı tahmin edilen bu paylaşımın daha önce aynı kelimeler ve iddia edilen plaka ile birlikte Edirne’nin Keşan ilçesi ve Tokat’ın Niksar ilçesinde de bilinçli olarak yayıldığı öğrenildi.

Resmi kanallardan yapılan açıklamada sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımın asılsız olduğu gerekli incelemelerin yapıldığı ve vatandaşların bu tür paylaşımlara itibar etmemeleri istendi. Yapılan açıklamada gerçeği yansıtmayan bilgilerin paylaşılmasının hukuki sorumluluk doğuracağı da hatırlatıldı.