1-Programa çıkmak fikri nereden aklınıza geldi.

1-Davet ettiler..Beğendim..Projeyi uygun buldum.Show tv'nin en iyi yapımlardan olduğuna inandığım için katıldım.

2-Yemek seçimlerini önceden mi belirlediniz?

2-Ben yazlıktayken teklif geldi.Annemle birlikte karar verdik.Ama çıtırım çorbası,ıspanak çorbası yeni bestemden ismini aldı.

Çıtı pıtırım çorbayı kaynatırım, klarnetle senide üfleyip oynatırım...

Tavlama böreği ise yarışmacıları tavlamak için yine benim fikrimdi ve tavlamayı da başardım...

3- Hiç zorlandığınız anlar oldu mu?

3-Tabii evde izlerken çok farklı kameraya alışkın biriyim ama bazı anlarda zorlandım..Genel de rahattım..Seslendiren Tarkan Koç beyefendiyle de sohbet ederken sıkıştığım anlar oldu.Yemek yapmak ayrı şarkı söylemek ayrı kişi zorlanıyor.

4-Çok titiz birisiniz.Sofra düzeni ve yemek yapıp bunları yetiştirmek zor olsa gerek.

4-Çok zorlanmasam da titizlik nedeniyle mutfağı temizlemekten 2 dakika süre kaldı ve neredeyse yetişemiyordum.Ama sahneden gelen hızlı kostüm değiştirme işe yaradı...

5-Annenizden hiç tiyo aldınız mı?

5-Tabii ki sürekli annemle konuştuk.Püf noktaları bana anlattı.Annem çok güzel ve sağlıklı yemekler yapar.

6-Birinci olacağınızı tahmin ettiniz mi?

6-Çok hırslı değildim ama hak ettiğime inanıyorum.Lezzetli yemek yaptığımı tüm arkadaşlarım söylerdi.Bazı anlarda aklıma geldi.Şarkılarımla yemekleri pişirince sanırım ayrı bir lezzet oldu.

7-Yarışmacı arkadaşlarla görüşecek misiniz? Aranızda güzel dostluklar oluştu...

7-Hepsiyle dost olduk.Hepsi çok iyi kişiler.Ben kimseyle kötü olmadan bitirdim bu yarışmayı.Sanırım bu yarışmada en az eleştiri alan kişi oldum.Ama bende  hep saygı çerçevesi içinde eleştiri yapmaya çalıştım.

8-Evet genelde bu yarışma da kişilere çok eleştiri yapılır ve her pişirilende beğeni az olur .Nedense sizin yemekleriniz de az eleştiri aldınız.Demek ki saygı çerçevesi içinde olmanız ve kişileri incitmeden eleştiri yapmanız ayrıca lezzetli yemek sunmanızın rolü büyük oldu.İşte Onur Akay farkı burada...!

8-Çok teşekkür ederim karakter yemeklerin lezzeti kadar önemli bence...

9-Rakip olarak gördüğünüz kişi var mıydı?

9-Belgin hanım. Ev hanımı olduğu için deneyimliydi.Zaten eşit puan aldık. Ama yine de diğer yarışmacılar bana oy verip birinci olmama vesile oldular.İşte burada ön plana yine saygılı davranmak çıktı.Eleştiri bile saygı çerçevesinde olursa kimsenin gönlü kırılmadan eleştirilirse sizde aynı karşılığı görüyorsunuz.Ben olduğum gibi davrandım.Gerçek hayatta da hep böyle.Yani hiç oynamadım...

10-Ve son soru ;

Kazandığınız ödülü nerede harcayacaksınız?

10-Konservatuar Türk musikisi öğrencilerinin şu anda internet üzerinden faydalandığı bir ders kitabım var. Türk Musikisinde Makamların oluşması ve Seyir Tekniği..Bu kitabımın basımı için kullanıp öğrencilere faydalı bir işte harcanmasını sağlayacağım.Bu kitapta benim bulduğum ve terkip ettiğim büyük nazariyatçılar tarafından kabul edilmiş olup "Müstear'lı Nikriz", "Müstear'lı Hicaz" ve "Zirgüle'li Pençgah" isimli 3 makam ilk kez musiki dünyasına tanıtılmış örnek olarak bestelediğim takım ve eserleriyle sunulmuştur..Ayrıca Türk Sanat Müziği sanatçısı olduğum için ve 2 üniversitenin konservatuar bölümünü bitirip bu gibi akademik çalışmalarım olduğundan eleştiren çevreler oldu..Yemekteyiz' e neden katıldın gibi sorular geldi.

11-Siz ne cevap verdiniz? Bence çok hayırlı bir amaç için katılmışsınız yarışmaya.Size hayranlık duymamak elde değil..

11-Kitap çıktıktan sonra cevap vermeyi düşünüyorum onlara..

Sevgili Onur Akay çok güzel bir röportaj oldu. Size çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimle..

Ben teşekkür ediyorum..Size ve okurlarıma sevgilerimi sunuyorum.