Üretim miktarları, 2014 yılında bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde %6,6 ve meyvelerde %6,2 azalırken, sebzelerde ise %0,4 oranında artış gösterdi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Samsun Bölge Müdürü Harun Çiçek’in verdiği bilgiye göre; üretim miktarları 2014 yılında tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde 59,6 milyon ton, sebzelerde 28,6 milyon ton ve meyvelerde 17,1 milyon ton olarak gerçekleşti.
TÜRKİYE EKOLOJİK ÜSTÜNLÜĞE SAHİP 7 ÜRÜNDE DÜNYA BİRİNCİSİ
Türkiye ekolojik üstünlüğe sahip 7 üründe dünya birincisi olurken, bu ürünler ülkeye önemli ihracat getirisi sağladı.
Türkiye aynı zamanda tarım ürünleri üretiminde Çin ve Hindistan’dan sonra en fazla birinciliği olan ülke konumunda bulunuyor.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) son verilerine göre, Türkiye birçok üründe dünya sıralamasında üst sıralarda yer alıyor.
Fındık, kayısı, incir, kiraz, vişne, ayva ve haşhaş tohumu gibi 7 üründe dünya birincisi olan Türkiye, pırasa ve salatalık üretiminde ikinci, karpuz, kavun, çilek, fiğ, mercimek, elma, kestane, Antep fıstığı üretiminde ise üçüncü sırada yer alıyor.