OKA, son 3 yıldır Amasya, Çorum, Samsun, Tokat illerinden oluşan TR83 Bölgesi’nde dış ticaret alanında eğitim ve danışmanlık faaliyetleri aracılığıyla işletmelerin bilgi ve tecrübesini artırıp, Rekabetçilik ve Dış Ticaret Destek Merkezi aracılığıyla ihracat yapmak isteyen işletmelere hedef pazar ve müşteri bulmaları konusunda ücretsiz hizmet veriyor.

Orta Anadolu’nun bilinen en eski yemeği: madımak Orta Anadolu’nun bilinen en eski yemeği: madımak

Ajansın Katma Değerli Üretim ve İhracat Sonuç Odaklı Programı kapsamında Bölgede, üretim sürecinde yaratılan değerin ve üretilen ürünlerin ihraç edilebilirliğinin artırılması ile ihracat yapan işletme sayısının ve kg başına ihracat değerinin artırılması için yürüttüğü bu çalışmaların devamı olarak Çorum’da düzenlediği “Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi” ile dış ticaret sektöründe ihtiyaç duyulan personelin yetiştirilmesi ve Genç İstihdamına katkı sağlanması hedeflendi.

120 SAAT EĞİTİM VERİLDİ

29 Eylül Cuma günü sona eren program, dış ticaret alanında saygın ve yetkin bir vakıf olan Türk Dış Ticaret Vakfı’nın tecrübeli eğitmenleri tarafından dört hafta boyunca uygulandı.

Toplam 120 saatlik eğitim programında yer alan, dış ticaret alanında bilgi ve tecrübe kazanmak ve bu alanda kariyerini devam ettirmek amacındaki genç katılımcılar, eğitimin sonunda sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olan kursiyerlere başarı sertifikaları, Çorum Belediyesi Kariyer ve İş Merkezi (ÇOKİŞ) eğitim salonundaki törende takdim edildi.

SEKTÖRLE İLK BULUŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim programının tamamlanmasının ardından, eğitimi başarıyla tamamlayan gençler, Çorum’da işgücü piyasasının paydaşları ile buluşturuldu.

OKA organizasyonunda düzenlenen buluşmada, dış ticaret personeli arayan firma yetkilileri, sorumluları ve İŞKUR İl Müdürü Levent Tuzcu gençlerle tanıştı.

Buluşmaya OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi (YDO) İl Koordinatörü Musa Erdal, YDO Uzmanları Emre Ünal ve Tuğba Purtul Kılıç da katıldı. Çorum YDO gençleri, kalkınma ajansı faaliyetleri hakkında bilgilendirerek, sektöre ve iş hayatına yönelik tavsiyelerde bulundu.