Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında video konferans ile gerçekleşen " Küresel Covid-19 Sonrası Yeni Normal ve Belediyeler Toplantısı " nın Karadeniz Bölge toplantısında Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım covid-19 sürecinde Oğuzlar'da yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım pandemi sürecinde yapılan çalışmaları şu şekilde dile getirdi:

"Covid sürecinde Ülkemiz büyük bir sınavdan geçti. Bizler de ilçemizde sürecin başladığı 14 Marttan itibaren ilk etapta ilçemizde tedbirlerin hemen alınmasıyla beraber hijyen ve temizlik çalışmalarına başlayarak kamu kurumlarından hastanelerimize, kaymakamlığımızdan, camilerimize, halkımızın bulunabileceği ortak alanların tamamını dezenfekte ederek, caddelerimizi yine dezenfekte ederek sabunlu suyla sokak sokak, mahalle mahalle temizlik çalışmalarıyla sürece başlamış olduk.

Tabi pandemi sürecinde ilk önce halkımızın öncelikle halk semt pazarlarına geldiği bir yerde korona tedbirlerimizi aldık. Halkımızın geldiği yerlerde buralarda tedbirlerimizi aldık, onlara kolonyayla yine dezenfekte çalışmalarıyla destek olmaya çalıştık, sosyal mesafelerini korumaya çalıştık.

Yine biz 65 yaş üstü ilçemizde bulunan vatandaşlarımızı birebir telefonla arayarak, evde kalmalarını söyleyerek onlara bir istekleri olup olmadıklarını sorarak, varsa bir istekleri onlar bizi aramadan biz onları arayarak varsa bir talepleri onları evlerine kadar ulaştırdık.

İlçemizin bilbordlarında 14 kural dediğimiz önemli duyuruları ilanlarla belediye hoparlörlerimizden olsun, bilbordlarımızdan olsun bu ilanları duyurarak onlara destek olmaya çalıştık.

Yine kurumlardaki her ne kadar biz belediyelerde her ne kadar diğer kurumlar gibi çalışmıyor olsak da esnek çalışma dönemini beraberinde getirdik.

Gençlerimizi evlerinde kitap okumaya teşvik ettik. Onlarla birlikte biz kendi çocuklarımızla evde kalarak, evde kalıp kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulunduk. Tabi nisan ayı gelmişti. Biz nisan ayında ilçemizde bulunan çocuklarımıza ilköğretim öncesi kreş çağındaki çocuklarımız olsun, ortaokul ve lisedeki dönemlerine uygun olsun çocuklara boyama kitapları olsun, hikayeler olsun, okuma kitapları olsun birebir belediye ekiplerimiz tarafından dağıtımı yapılarak onların evde kalmaları için, onların kültürel manada yetişmeleri için katkılar vermeye çalıştık.

Yaşlılarımıza taleplerini tekrardan 10 günde bir sürekli arayarak onların bir istekleri arzuları olup olmadığını, onların bizi aramalarını beklemeden tamamıyla gönül belediyeciliği hizmeti anlayışıyla hizmetlerimizi sergiledik.

İnşallah bu süreci hep birlikte atlatacağız. Farkındalık olması adına sadece insanlarımızı değil doğada yaşayan hayvanlarımız için de onlara da hayvan yemleri dağıtarak onların da en azından sahalarda aç kalmamaları yönünde böyle çalışmalara adım attık.

Allah bugünleri İnşallah bidaha göstermez, tez zamanda kurtuluruz ama hala çalışmalarımız yine aynı şekilde devam ediyor. Hijyen çalışmalarından, sosyal mesafeden sürekli duyurular ve ilanlarla ve hala biz sanki pandemi sürecindeymişiz gibi onların talep ve isteklerini biz dönem dönem evden çıkamayan vatandaşlarımız dahi varsa onlara da yardımlarda bulunuyoruz.

Ben Çorum'umuzun şirin ilçesi Oğuzlar, özellikle Oğuzlar cevizi, Oğuzlar77 cevizi ile dünyaca ünlü marka halini almış, aroması ve yüzde 69 kalori değeriyle yüksek kalitedeki bir ceviz memleketinden sizleri tekrar saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Bütün belediye başkanlarıma böylesine önemli bir süreçte halkımızın ve milletimizin yanında oldukları için onları da tekrar kutluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bize bu ortamı hazırlayan başta birlik başkanımız Fatma Şahin Bakanımıza da teşekkürlerimi arz ediyorum kolay gelsin diyorum "

Yıldırım 'ın konuşmasının akabinde Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Gaziantep Büyükşehir Başkanı Fatma Şahin pandemi sürecinde cevizin önemine dikkat çekerek tanıtımının yapılması için önerlerde bulundu; " Sayın Başkanım cevizin anavatanı, ceviz daha da önemli hale geldi pandemiden sonra. Beyni besliyor, alzheimerı önlüyor ve vücuda koronaya karşı direnç sağlıyor. Daha fazla üretmek lazım, daha fazla tüketmek lazım, bize de daha fazla tanıtmanız lazım. "

Yıldırım TBB Mensubu Belediye Başkanlarını ve Birlik Yönetimini Oğuzlar'a davet etti

İnşallah biz elimizden geleni yapıyoruz. Tanıtım çabamız hep var ama bu sene geleneksel ceviz festivalimiz vardı malum bu pandemi sürecinden dolayı bu sene bir ara vermek zorunda kalacağız ama İnşallah önümüz açılır, tez zamanda yine böyle etkinlikleri düzenleriz sizleri de tüm başkanlarımı da İnşallah Oğuzlar'da görmek isteriz.