DEVA Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu ile il ve ilçe teşkilatından yöneticilerin katıldığı kongrede Kazım Karaağaç güven tazeleyerek, DEVA Partisi Oğuzlar İlçe Başkanlığı'na seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Bekir Ceylan, Bekir Kolbaşı, Ahmet Gözel, Mehmet Ali Afşar, Muzaffer Yumak, Muharrem Kirbıyık, Abdulkerim Gözel seçildi.

Kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, “Bu zor bir dönemde, Sayın Ali Babacan önderliğinde başlatılan DEVA siyasi hareketi bizlere umut oldu. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, bir ülkede sorunlar karşısında bir şey yapılmaz, susulur, sadece izlenilirse olacaklardan herkes sorumlu olur.

Verdiğimiz, vermediğimiz, vereceğimiz her bir oyun her bir reyin vebali ve hesabı vardır. Biz de, kötü gidişata karşı susmadık ve susamazdık. Karar verdik, DEVA partimizin yönetiminde yer aldık.Kadrolarımız sizin gibi arkadaşlarımızın katılımı ile her geçen gün büyüdü, daha da büyüyecektir” dedi.Ülkede her geçen gün sorunların arttığını kaydeden Vargeloğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Yönetime karşı güven sarsılıyor. Ehliyet ve liyakata değer verilmiyor. Temel hak ve hürriyetleri yok sayılarak demokrasi ve özgürlük alanları kısıtlanıyor. Yargı; halka değil talimatlara hizmet ediyor. Denge ve denetim yok olmuş ve güçler ayrılığından söz edilemiyor. Ülkemiz, tutarsız, şeffaflıktan uzak, güven vermeyen ve istikrarı sağlayamayan bir ekonomi yönetimi ile kötü yönetiliyor.

Resmi Kurumlar verileri düzgün açıklamıyor. %13,4 açıklanan işsizlik, gerçekte %31,6 oluyor. %10 açıklanan enflasyon, gerçekte en az %50 oluyor.Maaşlarına %5 - %6 zam alan çalışan %50 enflasyon ile alım gücünü her geçen gün kaybediyor… Yani alım gücü düşüyor.Bu sistemde başkalarına kazandırıyor halk olarak kaybediyor.Eğitim sistemi tamamen bozulmuş, 18 yılda 18 kez sistem değişimine uğruyor.Ülkemiz, içine kapatılmış, yakın coğrafyada sözü tükenmiş, dünyada itibarsız ve yalnız bir ülkeye dönüşmüş dönüşüyor.Bütün olumsuzluklara rağmen, ülkemizde çözümü olmayan sorun yoktur. Sorun varsa çözüm de mutlaka vardır. Dert varsa DEVA’sı da vardır. DEVA’mız da vardır.”