Gaziler Günü dolayısıyla Yüzüncü Yıl Atatürk Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve kutlama programı gerçekleşti.Programa, Oğuzlar Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, Gaziler ve İlçe İdari Amirleri katıldı.

Çelenk töreninin ardından Oğuzlar SYDV tarafından Gaziler onuruna Oğuzlar Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, İçişleri Bakanlığı Müfettişi Nurullah Çekirdekçi, İlçe Jandarma Komutanı Murat Okur, İlçe Emniyet Amiri Tuğrul Yarar ve İlçe İdare Amirlerinin katılımıyla Oğuzlar Belediyesine ait Altın Koz Sosyal Tesislerinde yemek programı gerçekleştirildi.

konuşan Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, “ Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallık rütbesi ve gazilik unvanının verildiği günün yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler gününde vatanın Burada kurulmasında, korunmasında canları pahasına mücadele eden tüm gazilerimize saygı, sevgi ve minnetlerimi sunuyorum.

Yurt içinde ve yurt dışında dört bir yanımızın düşmanla çevrili olduğu Cennet diyar Türkiye’mizin savunmasında Afrin’de Çanakkale’de, 15 Temmuzda gazi olan asker, polis, sivil tüm yurttaşlarımızın fedakârlıklarını tarih boyunca unutmayacağız.

Vatan şairlerimizden Mehmet Emin Yurdakul’un vatan sevdalısı analarımızın duygularına tercüman olduğu “ Ya şehit ol ya gazi” şiirinde de belirtildiği gibi memleket uğruna şehitlik ve gazilik en yüksek mertebedir bizler için” ifadelerine yer verdi.