Anadolu'nun saklı cenneti Oğuzlar İlçesi Obruk Barajı üzerinde yapılan su sporları, tekne turu ile bölgede turizm alanında farkını ortaya koymanın yanı sıra son dönemlerde popülerleşen yamaç paraşütü sporunun da gözde merkezleri arasında yer almaya başladı.

Oğuzlar Belediyesi’nin yamaç paraşütü sporuna verdiği destekler de yamaç paraşütü sporcularının Oğuzlar'a ilgisini arttırıyor.
Oğuzlar'da tandem uçuş yapan Osmancık Uçuş Kulübü Üyesi Gökhan Ünal; "Oğuzlar Belediye Başkanımız Muzaffer Yıldırım ve belediye personellerinin yamaç paraşütü sporunun ilçede gelişmesi için gösterdiği çaba ile bizlere iniş ve kalkış pistlerinde düzenlemeler yapması, pistlere giden arazi yollarını açması ile Oğuzlar'da uçuş imkanımız arttı. Doğal güzellikleri ve uçuşa elverişliliği ile Fethiye'yi aratmayan Oğuzlar'da tandem uçuş yaptığımız sırada Fethiye'de uçamadığı için Oğuzlar'da uçmayı isteyen birçok kişi tarafından talep aldık. Hava koşullarının elverişliliği, zamanlamanın uygunluğu devam ettikçe uçuşlarımızı da sürdüreceğiz. Yamaç paraşütüne ilginin artmasını sağlayıp Oğuzlar'ın bilinirliğinin artmasına katkımız olursa ne mutlu bize. Bizlere verdiği desteklerden dolayı Oğuzlar Belediye Başkanımız Muzaffer Yıldırım ve personellerine teşekkür ederiz" dedi.
Her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğunu belirten Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım ise; "Saklı cennet Oğuzlarımızda yamaç paraşütü farkındalığının artması İlçemizin turizm alanında gelişimine yönelik çalışmalarımızda heyecanımızı ve isteğimizi arttırıyor. Yamaç paraşütüne gönül vermiş tüm sporcuları ilçemize bekliyoruz. Yamaç paraşütüne gönül vermiş ve ilçemizde bu sporun gelişimi için bizleri harekete geçiren Osmancık Yamaç Paraşütü Ekibine ilçem adına teşekkür ederim, tüm yamaç paraşütü sporcularını Oğuzlarımıza beklerim " diye konuştu.