Tüm Bel-Sen Çorum Şubesi, Oğuzlar Belediyesi ile toplu sözleşme imzaladı.
Tüm Bel-Sen ile Oğuzlar Belediyesi arasında bir ilk gerçekleştirilerek Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.
Toplu Sözleşme, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş ile Tüm Bel-Sen Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet arasında imzalanırken, yapılan sözleşme ekonomik ve sosyal kazanımları içeriyor.
Sözleşme ile ilgili bilgiler veren Nevzat Veldet, “Yaşamın kamu emekçileri adına giderek zorlaştığı bu dönemde elbette ki ekonomik kazanımlar çalışanlar için hayati önem taşımaktadır. Oğuzlar Belediye Başkanımız ve meclis üyelerinin de emekten emekçiden yana olumlu yaklaşımları ile ekonomik anlamda da kazanımlar elde ettik” dedi.
Nevzat Veldet’in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:
“Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş ve meclis üyelerinin de çalışanlar adına göstermiş olduğu iyi niyetleri ile ilk defa toplu iş sözleşmesi imzalanmasının mutluluğunu Oğuzlar Belediyesi emekçileri ile paylaşmanın haklı onurunu yaşadık. Yapılan toplu iş sözleşmesi yalnızca ekonomik değil sosyal anlamda da katkılar içermektedir. Yaşamın kamu emekçileri adına giderek zorlaştığı bu dönemde elbette ki ekonomik kazanımlar çalışanlar için hayati önem taşımaktadır. Oğuzlar Belediye Başkanımız ve meclis üyelerinin de emekten emekçiden yana olumlu yaklaşımları ile ekonomik anlamda da kazanımlar elde ettik.
Bizlere içtenlikle yaklaşan, çalışan emekçilere karşı hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Oğuzlar Belediye Başkanımız Sayın Orhan Ateş’e örgütümüz ve üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz.
Kamu emekçilerinin ekonomik, demokratik, sosyal, siyasal, mesleki, hukuksal ve özlük hakları için mücadele eden sendikamız her koşulda mücadeleyi sürdürecektir. Kazanımlarımızı daha yukarılara taşımak için tüm kamu emekçisi arkadaşlarımızı Tüm Bel-Sen’de örgütlenmeye çağırıyoruz.’’
Toplu iş sözleşmesini Oğuzlar Belediyesi adına imzalayan Belediye Başkanı Orhan Ateş ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Tüm Bel-Sen ile yapılan bu sözleşmeye imza atmaktan büyük bir memnuniyet ve onur duyuyorum. Belediyemizin sınırlı imkanları ile çalışanların sosyal ekonomik ve demokratik haklardan daha iyi ve daha güzel bir şekilde faydalanabilmeleri için sözleşmeyi imzaladık. Yapılan sözleşmenin özellikle ilçe halkına güleryüz ve kaliteli hizmet olarak yansıyacağını, personelimizi motive edeceğini düşünüyorum. Bizler her zaman çalışanların yanında olmaya devam edeceğiz. Yerel yönetimlerdeki insan gücü, hizmetlerin sürekliliği ve kalitesi açısından çok önemli, halka daha iyi hizmet vermenin ön koşulu da iş yerinde çalışma barışının sağlanmasıdır. Ülkemizin için de bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunlara karşı Oğuzlar Belediyesi’nde bu çalışma koşullarını olanaklarımızı seferber ederek sağlıyoruz. Bir süredir memur arkadaşlarımızın örgütü olan Tüm Bel-Sen ile sürdürdüğümüz görüşmelerin olumlu sonuçlanması da çalışma barışına, emeğe olan saygımızın göstergesidir. Belediyemiz ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.’’