Göletin içme suyu mu, yoksa tarımsal sulama amaçlı mı yapıldığının netleştirilmesini isteyen Tahtasız, “Ceviz diyarı Oğuzlar’ın, verimli toprakların bir an önce suya kavuşması gerekiyor. Bu gölet bir an önce halkın kullanımına sunulmalıdır” dedi.

Oğuzlar İlçesini ziyaret eden Tahtasız, henüz ismi konulmayan ancak Yağmurderesi Göleti olarak bilinen göletin durumunu yerinde inceledi.

Yağmur ve kar yağışına umutlanarak akarsu olmayan bir dere yatağına sulama amaçlı bir gölet yapıldığını anlatan Tahtasız, “2015 yılında ihalesi yapılan ve 2018 yılında bitirilmesi planlanan proje 17 milyon liraya malolmuş, 5 yıldır bir türlü hizmete açılamamıştır. Yağmurderesi Göleti olarak bilinen bu yatırım yarım kalmış. Göletin bir an önce tamamlanarak halkın kullanımına sunulmasını istiyoruz. Ödenek yetersizliği mi var, müteahhit mi kaçmış artık ne sorun varsa çözülmelidir ve Oğuzlar arazisi suyla buluşturulmalıdır. Vatandaşın vergileri, milletin kaynağı harcanarak yaptırılan yatırımların yarım bırakılıp çürümeye terk edilmesine izin veremeyiz. Kaynaklar düzgün ve yerinde harcanmalı, çarçur edilmemelidir. Bu durumu yetkililere iletip çözüm için mücadele edeceğiz” diye konuştu.